Ημερίδα «Γένους Θηλυκού» στη Λαμία
 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, τα Γενικά Αρχεία Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας και οι Χρόνος Εκδόσεις, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 διοργανώνουν Ημερίδα «Γένους Θηλυκού» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης με δράσεις για τους μαθητές από τις 09.00 μέχρι τις 12.00, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με γυναίκες συγγραφείς και σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες τους τόπου μας, στη Βιβλιοθήκη και το Αρχείο. Οι μικροί μας φίλοι με διαδραστικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, με ρόλους μικρού αρχειονόμου και άλλες δραστηριότητες θα γνωρίσουν το σημαντικό ρόλο της γυναίκας όπως το συναντάμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και του αρχείου. 

Στις 19.00 το απόγευμα τη Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση η οποία θα πλαισιωθεί με την παρουσίαση γυναικών συγγραφέων των Χρόνος Εκδόσεις και θα περιλαμβάνει τρείς ομιλίες   σχετικές με το χώρο των διοργανωτών  και τη γυναικεία παρουσία:

-  «Γυναικεία Βιβλιοπαραγωγή», Ευαγγελία Γκόγια 

- «Αρχεία Γένους θηλυκού», Σοφία Βακιρτζηδέλη

- «Λόγος θηλέων», Βασιλική Νικοπούλου

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη