Γιάννης Λεμπέσης - «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου»

Ακούστε το τραγούδι στο επίσημο κανάλι μας
 στο Υ
outube
Ο λαϊκός τραγουδοποιός Γιάννης Λεμπέσης επανέρχεται δυναμικά στα δισκογραφικά δρώμενα με μια ολοκαίνουργια ηχογράφηση ενός χαρακτηριστικού τραγουδιού του.

Ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του μπήκαν στο studio emphasis του Γιάννη Φουστέρη και ηχογράφησαν το τραγούδι «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» που πρωτοτραγούδησε η Μαρία Καπετανίδου στο δίσκο του Λεμπέση με τίτλο «Τι να πεις και τι ν’ αφήσεις» το 1991 και έκτοτε αποτέλεσε σημείο αναφοράς των παραστάσεων του συνθέτη, στιχουργού, ερμηνευτή και οργανοπαίκτη.

Ο Γιάννης Λεμπέσης στα 30 χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία έκανε επιτυχίες και έγινε γνωστός κυρίως με Απτάλικα και Καμηλιέρικα Ζεϊμπέκικα και Καρσιλαμάδες τραγουδώντας σε υψηλούς τόνους και πολλές φορές με «φωναχτές» ερμηνείες. Ορισμένες από αυτές φιλοξενούνται στο επετειακό διπλό άλμπουμ του που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group με τον τίτλο «Θέλουμε και τα τραβάμε»: Τα κορόιδα σ’ άλλη πιάτσα, Θα ‘ρθω νύχτα τοίχο-τοίχο, Όσα ζόρια και αν τραβάω, Όμως εμείς είμαστε εμείς, Αφήστε όλα τα ψεύτικα, Παραμύθι δίχως δράκο και αρκετά ακόμη.

Στο τραγούδι του «Καρδιοφτερουγίσματα» που ηχογράφησε πριν λίγα χρόνια μας φανέρωσε και μία άλλη πλευρά της ερμηνείας του, πιο εσωτερική και αισθαντική. Με αυτό το ύφος ερμηνεύει τώρα και το αγαπημένο του «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου». Όσοι, βέβαια, τον παρακολουθούν στην 35χρονη διαδρομή του στο πάλκο, ξέρουν ότι τις πρωινές ώρες τραγουδά με χαμηλόφωνο εσωτερικό τρόπο και πολλά άλλα δικά του τραγούδια, καθώς και παλαιότερα «άγνωστα» σήμερα αριστουργήματα σπουδαίων δημιουργών μας.

Να σημειώσουμε πως αυτή η «ματιά» του άγγιξε και τον αείμνηστο σπουδαίο Έλληνα Γιώργο Τσαγκάρη (διευθυντή του Τρίτου προγράμματος της Ελληνικής ραδιοφωνίας μετά τον Μάνο Χατζιδάκι και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας) και τον οδήγησε να επιλέξει τον Λεμπέση και την ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα για να πρωταγωνιστήσουν στην περίφημη παράστασή του «Ελλαδογραφία».

Η θετική αντίδραση των νέων κυρίως ανθρώπων στις ζωντανές εμφανίσεις του Λεμπέση στο «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» έδωσε την ώθηση στο τραγουδοποιό να το ξαναπαρουσιάσει με φρέσκια δύναμη και σημερινές αναπνοές.

Στην καινούργια πρόταση του «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» ο Λεμπέσης πέρα από την ερμηνεία παίζει και «γόνατο», ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, κάτι ανάμεσα σε τζουρά και μπαγλαμά. Του το είχε χαρίσει ο αείμνηστος πρωτομάστορας Μιχάλης Γενίτσαρης ο οποίος και ήταν λάτρης της μελωδικής ανάπτυξης του τραγουδιού που χρησιμοποιεί τα μακάμια: μι ουσάκ και σι χιτζάζ…

Τον Λεμπέση στο περίτεχνο αργό τσιφτετέλι του «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» συντροφεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί, Θεοδόσης Συκιώτης στο λαούτο και την κιθάρα, Γιάννης Φουστέρης στο πιάνο και το μπάσο και Σπύρος Γλένης στα κρουστά.

Το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
 
  • Κατεβάστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» από iTunes
  • Κατεβάστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» από Google store
  • Ακούστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» στο Spotify
  • Κατεβάστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» από Amazon
  • Ακούστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» στο Napster
  • Ακούστε το «Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου» στο Deezer

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group

Αθήνα, Ιούνιος 2017
Νεότερη Παλαιότερη