Φιλέτο ψαριού με κάρυ και αγγουροσαλάτα

Ψαρικά
Φιλέτο ψαριού με κάρυ και αγγουροσαλάτα

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φιλέτα πέρκας, περίπου 200 γραμμάρια το καθένα
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια φυσικό γιαούρτι
  • 1 αγγουράκι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ
  • 1-2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.
  2. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ με ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι της συνταγής.
  3. Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγουράκι και με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες. Αμέσως μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.
  4. Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και μετά τα τηγανίζετε σε μέτρια εστία για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
  5. Ζεσταίνετε ένα πυρίμαχο ταψί με λαχανικά ή ελαιόλαδο. Ξύνεται τυχόν περίσσεια μαρινάδα και το αφήνουμε για αργότερα.
  6. Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με την αγγουροσαλάτα.
  7. Ραντίζετε με χυμό λάιμ και σερβίρετε.
Νεότερη Παλαιότερη