Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρομαντική απόδραση στην Ελλάδα για κορυφαία Γαλλίδα blogger

Η blogger ζει τον μήνα του μέλιτος της στην Ελλάδα και μοιράζεται με τους followers της την εμπειρία της


Τις εικόνες, τα χρώματα, τις γεύσεις και τις εμπειρίες των προορισμών που επισκέφθηκε, περιγράφει η Γαλλίδα lifestyle blogger Make my Lemonade, aka Lisa Gachet. Ζώντας τον ιδανικό μήνα του μέλιτος στη χώρα μας, η blogger μοιράζεται με τους 170.000 instagram followers της την προσωπική της εμπειρία και το blog της πλημμυρίζει Ελλάδα.
Με αφετηρία τη Σαντορίνη, η Lisa παραδίδεται στο απέραντο μπλε του ουρανού και της θάλασσας και χάνεται στα σοκάκια της Οίας, που παρομοιάζει με καρτ ποστάλ. Εντυπωσιάζεται από την εκπληκτική θέα και εμπνέεται από τις έντονες αντιθέσεις του τοπίου. Το ανοικτό γαλάζιο του ουρανού, τα κατάλευκα σπίτια και το έντονο γκρι του άγριου ηφαιστειακού τοπίου, αιχμαλωτίζονται από τον φακό της και γεμίζουν τη σελίδα της με μοναδικά στιγμιότυπα.

Δεύτερος σταθμός η Κρήτη και συγκεκριμένα η Ελούντα και το Blue Palace Resort & Spa. Εδώ η blogger βρίσκει τον επίγειο παράδεισο, όπως χαρακτηρίζει η ίδια τον προορισμό. Με φόντο το γραφικό χωριό της Πλάκας και τη Σπιναλόγκα, με την πλούσια ιστορία, η Lisa απολαμβάνει τις βόλτες της στο παραδοσιακό ψαροχώρι και τους ελαιώνες, ενώ η τοπική κουζίνα κερδίζει τις εντυπώσεις της.

Έπειτα από 3 ημέρες απόλυτης χαλάρωσης στην Ελούντα, η Lisa επισκέπτεται τον τελευταίο προορισμό του ταξιδιού της, την Αθήνα, και παρουσιάζει τους 10 λόγους που την έκαναν να ερωτευτεί την πόλη. Μεταξύ αυτών το ρομαντικό πρωινό για δύο σε ένα από τα καλύτερα roof gardens της πόλης, το ηλιοβασίλεμα στον Βράχο του Αρείου Πάγου και η ταινία σε έναν από τους θερινούς κινηματογράφους κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

«Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός χαλάρωσης και αποφόρτισης» τονίζει η Lisa και υπόσχεται να επιστρέψει σύντομα.

Το ρομαντικό ταξίδι της Lisa Gachet στην Ελλάδα σχεδίασε και υλοποίησε η Marketing Greece. 

Δείτε το blog post για τη Σαντορίνη εδώ, για την Ελούντα εδώ και για την Αθήνα εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ