Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 24ης διάθεσης - Έναρξη παραγγελιών 25ης διάθεσης


ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                           Λαμία 21-2-2016
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με επιτυχία την 24η απευθείας διάθεση, που είχε αναβληθεί. Περιλάμβανε φυσικά καθαριστικά ΒΙΟΜΕ, ζυμαρικά, μέλι, φακές, λιαστή ντομάτα, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες και κρητικά παξιμάδια. Συνεχίστηκαν και πάλι οι συλλογές: Φαρμάκων (δόθηκαν στο φαρμακείο αλληλεγγύης της ΒΙΟ.ΜΕ.), πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.
Ευχαριστούμε όλους τους παραγωγούς για την άψογη συνεργασία με την οποία μπορέσαμε να φέρουμε εις πέρας μια διάθεση που αναβλήθηκε δυο φορές εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσαν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που διέθεσαν τα φυσικά καθαριστικά που παράγουν στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιό τους στη Θεσσαλονίκη. Η ΒΙΟ.ΜΕ., εξαιρετικό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης και διαρκούς αγώνα, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.
Κλείνουμε τον σύντομο απολογισμό, ευχαριστώντας τους εθελοντές και όλους όσους με υπομονή και κατανόηση ανταποκρίθηκαν ως αγοραστές παρά τις αναβολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείχαν πολύ λίγοι, αν και αντιμετωπίσαμε ένα επιπλέον πρόβλημα: Ακυρώσαμε τη διάθεση ελαιολάδου, το οποίο ζητούνταν στο 65% των παραγγελιών, προληπτικά λόγω του ότι ο παραγωγός ελέγχεται για νοθεία.
Συνεχίζουμε με πείσμα και αισιοδοξία, τηρώντας χωρίς χρονοτριβή τον προγραμματισμό μας.
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 25ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα κυρίως φθιωτικά προϊόντα.
Είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες. Παραγγελίες εκτός προθεσμίας ή επιτόπου, δεν γίνονται δεκτές.
Το κάλεσμα για εθελοντές συνεχές, διαθέσιμη η Φόρμα Εθελοντών για 5/3/2016 στην ιστοσελίδα.
Προέλευση & Τιμές Προϊόντων:
- Τυριά Λαμίας των Γαλακτοτυροκομικών Ζήσιμου: Φέτα με 6,00 €/κιλό, Γίδινο με 6,20 €/κιλό, και τα δυο είδη σε συσκευασίες τάπερ των 2,50 κιλών περίπου μέσα σε άλμη
- Ρύζι Ανθήλης του παραγωγού Νίκου Βλάχου: Νυχάκι, Καστανό, Καρολίνα και Κίτρινο Μπόνετ, όλα τα είδη σε συσκευασίες 3 κιλών και με ίδια τιμή 3 €/3κιλο (1,00 €/κιλό)
- Αλεύρι των Μύλων Θέου από τη Λαμία: Μαλακό τύπου 70% και Σκληρό τύπου Μ σε ξεχωριστές συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό), Ολικής άλεσης από σκληρό σιτάρι σε συσκευασίες των 5 κιλών με 4 € (0,80 €/κιλό) και Πολυτελείας σε συσκευασίες των 3 κιλών με 3 € (1,00 €/κιλό)
- Εσπεριδοειδή Αργολίδας του παραγωγού Πέτρου Δήμα: Πορτοκάλια Ναβαλίνες και Μέρλιν σε ξεχωριστές συσκευασίες των 5 κιλών με 2 € (0,40 €/κιλό), Μανταρίνια Κλημεντίνες σε συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό), Μανταρίνια Πέιτζ σε συσκευασίες των 3 κιλών με 2 € (0,67 €/κιλό) και Λεμόνια σε συσκευασίες των 3 κιλών με 2 € (0,67 €/κιλό)
Τρόποι παραγγελιών:
- Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr
- Όσοι στερούνται internet: στα τηλέφωνα 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)
- Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου: Την Πέμπτη 25/2 (ώρες 6:00-8:00 μ.μ.) και το Σάββατο 27/2 (ώρες 10:30π.μ.-12:30μ.μ.)
Προθεσμία παραγγελιών:
Η φόρμα παραγγελιών θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 11:00 μ.μ. της Τετάρτης 2 Μαρτίου.
Έγκαιρη παραγγελία σημαίνει καλύτερο προγραμματισμό και καλύτερη οργάνωση της διανομής.
Παραλαβή προϊόντων - Παράλληλες δράσεις:
Στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.
Μαζί, θα συλλέξουμε: Φάρμακα για εθελοντικές δομές υγείας, Τηγανέλαιο για ανταλλαγή με προϊόντα δωρεών, Πλαστικά καπάκια για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών.

Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ