Το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με την ευχή του Διόνυσου

Εικ.1: Αττικός ερυθρόμορφος καλυκωτός κρατήρας
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
Μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με μιαν ευχή: την ευχή του Διόνυσου. Πρόκειται για έναν αττικό ερυθρόμορφο καλυκωτό κρατήρα με παράσταση Διόνυσου και Νίκης, Σάτυρου και ιματιοφόρων νέων, που εύχονται βίο ευτυχή και νίκη του θανάτου. Η ευχή του Διόνυσου αναδύθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.
Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και στις 21 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ιστορίες και τα πάθη του Διόνυσου, που απολαμβάνει στις αίθουσές του το δικό του διαρκές συμπόσιο.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891 


Εικ.2: Ο Διόνυσος και η Νίκη







Νεότερη Παλαιότερη