Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νάσος Ματράκας «To Blues του καταυλισμού» - Καινούριο τραγούδι

Την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες ο Νάσος Ματράκας. Ο Χαλκιδέος τραγουδοποιός, μετά τον "Ξανθομάλλη ήλιο" και το "Hellas as Hell" θα επανεμφανισθεί δισκογραφικά με 12  καινούργια τραγούδια.

‘Ενα δείγμα αυτής της δουλειάς κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Είναι το  τραγούδι:..."Το Blues του καταυλισμού".. .Ο χτύπος της καρδιάς  σαν rythm 'n’  blues   εκ γενετής, καλεί   τα χαμένα   όνειρα ξανά να αναστηθούν. Kραυγή ζωής! Νίκη του Ανθρώπου!

Ο Νάσος Ματράκας, o «Μπαγάσας» για τον Νικόλα Άσιμο, γεννήθηκε στην Εύβοια. Για δέκα χρόνια διατηρεί το Μουσικό Καφενείο «Ηχώ» - ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Μέλος της Α.Ε.ΤΑ (Ανεξάρτητες Εκφραστικές Τάσεις) - δημιουργεί το σχήμα ΝΑΣΟΣ – ΝΕΛΛΗ, παίζοντας σε συναυλίες για 2 χρόνια με τη βιολίστρια της ΚΟΑ, Νέλλη Οικονομίδου. Αντέχει την ιστορική επίθεση των Τίποτα στη δεκαετία του ’90, γράφοντας τραγούδια και παίζοντας κατά διαστήματα.
Με "Το επόμενο τρένο" εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2005. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνες και συναυλίες και αντέχει ακόμα στις συνεχιζόμενες και  οργανωμένες επιθέσεις των ΤΙΠΟΤΑ - είναι παράδειγμα προς αποφυγή; Στο τέλος όλοι υποκύπτουν...

«To Blues του καταυλισμού»

https://www.facebook.com/nasos.matrakas

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ