Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑPIVITA στολίζει το δέντρο της Αγάπης στο Τhe Apivita Experience Store

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00, στολίζουμε όλοι μαζί το πιο ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα πιο πολύτιμα στολίδια, στο Τhe APIVITA Experience Store, Σόλωνος 6 στο Κολωνάκι.
Το δέντρο θα γεμίσει με Αγάπη, Προσφορά, Αλληλεγγύη, Ελπίδα, Δημιουργία, Συμπαράσταση, Αγκαλιά και Στοργή.  Σε ένα γιορτινό κλίμα χαράς και προσφοράς για κάθε αγοράθα προσφέρεται ένα μοναδικό στολίδι για τη διακόσμησητου δέντρου του καταστήματος.
Kατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από 1η Δεκεμβρίου έως και 4 Ιανουαρίου 2016,με κάθε αγορά στο The APIVITA Εxperience Store, η APIVITA θα προσφέρει 1 ευρώ, για τους σκοπούς του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas.
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ιδρύτρια του Lifeline Hellas και η κα. Νίκη Κουτσιανά, Πρόεδρος της APIVITA, θα κάνουν την πρώτη αγορά και θα βάλουν στο δέντρο τα πρώτα ιδιαίτερα στολίδια.
Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas www.lifelineaid.org με τη βοήθεια και των υπολοίπων γραφείων του στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στο Τορόντο και ιδιαιτέρως του Lifeline United Kingdom, ενισχύει με εξοπλισμό τα νοσοκομεία παίδων και τα ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά στην Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ