Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις Ζωής» του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις Ζωής» του Δ. Θεσσαλονίκης!

Ο Τομέας Προπονητικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου υποστηρίζει τις «Εκδηλώσεις Ζωής» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΜΕΝΤ, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του Τομέα Προπονητικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, θα συμμετέχουν στον αγώνα μπάσκετ της ομάδας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τους φοιτητές τις ειδικότητας Ειδικής Αγωγής των ΤΕΦΑΑ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.
Λίγο αργότερα στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί αγώνας καθιστού βόλεϊ σε μικτές ομάδες ατόμων με κινητικές αναπηρίες και των σπουδαστών του Τομέα Προπονητικής.
 Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, συνεχώς συμμετέχει σε δράσεις που έχουν ως στόχο την προαγωγή της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι σπουδαστές του, εκτός από άριστοι επαγγελματίες, θα είναι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ