Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεατρικές παραστάσεις στη Λιβαδειά

O Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζει «το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη. Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, ενώ στην πραγματικότητα τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι. Η πλοκή της υπόθεσης εξελίσσεται ανάμεσα στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού και στον πρωταγωνιστή Ιβάν Αντόνωφ, όπου και παρακολουθούμε την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό  των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για να αποδείξει το αυταπόδεικτο!

Στη δεύτερη πράξη της παράστασης- και ενώ ο μηχανισμός του συστήματος καταφέρνει να αντιστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις - ο ήρωας αποφασίζει να αντιπαλέψει το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα. Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα Σ. Στρατίεβ, έννοιες αλλά και πράξεις διεκδικήσιμες και όχι δεδομένες. Η υπόθεση του έργου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως «οι καλύτερες κωμωδίες είναι δράματα».

Παραστάσεις: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου & ώρα 8μ.μ - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου & ώρα 7μ.μ
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο) 
Παίζουν οι: 
Γιώργος Μαυρουδής  (ΚΟΥΡΕΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Δημήτρης Λεβέντης (ΙΒΑΝ ΑΝΤΟΝΩΦ)
Ειρήνη Γουργιώτη (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΥΡΕΙΟΥ)
Κωνσταντίνος Δημητρέλος (ΕΒΓΓΕΝΙ) 
Μαρίνος Φίλων (ΤΖΟΡΟ)
Μάκης Κόκκορης (ΧΩΡΙΚΟΣ Α', ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΙΝΕΤΑ)
Βάσω Μαργέλου (ΝΤΙΚΟ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ) 
Σπύρος Κακοσαίος (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) 
Κατερίνα Σουλιώτη (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Γιώργος Ηλιάδης (ΧΩΡΙΚΟΣ Β')
Αντωνία Σαραντίδου (ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΙΕΒΑ) 
Κατερίνα Σούφρα (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ) 
Σπύρος Γουργιώτης (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)
Παντελής Μπατσούλης (ΙΒΑΝΩΦ)
Σκηνικά: Νεοκλής  Αράπογλου 
Μουσική επιμέλεια: Αστέρω Κουτσουλέρη
Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς
 
 
 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …