Εκδήλωση στην Αθήνα για τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά»

Μια εκδήλωση που διοργανώνει ο ιστότοπος γαστρονομίας και ευζωίας The Food and Leisure Guide και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, από τις 13.00 έως τις 20.00.

Δεύτερη χρονιά φέτος για το γευστικό μας ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών», που φέτος θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Την Κυριακή 13/12 θα έχουμε το main event & τα masterclasses, ενώ το βράδυ 14/12 οργανώνουμε το γαστρονομικό δείπνο.

Σημαντικά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες στις οποίες ο παραγωγός δείχνει τη γνώση του αλλά και τη φιλοσοφία του, αυτός είναι ο κόσμος των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. Σε αυτόν ακριβώς τον κόσμο φιλοδοξούμε να περιηγηθούμε στο ταξίδι που διοργανώνουμε, μαζί με τη Vinetum, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Μαζί μας, ως επίτιμοι καλεσμένοι, η πιο διάσημη οινογράφος του κόσμου, η Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times Nicholas Lander.

Με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον κουπόνια, εφόσον το επιθυμεί.

Φέτος συμμετέχουν σχεδόν 30 ελληνικά οινοποιεία με τα πιο σπάνια και ακριβά τους κρασιά, ωστόσο το οινικό μας ταξίδι δεν περιορίζεται στη χώρα μας αφού οι πιο σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες κατεβάζουν το «βαρύ πυροβολικό» τους ώστε οι Έλληνες οινόφιλοι να απολαύσουν πραγματικά εξαιρετικά κρασιά με αυτούς τους προνομιακούς όρους.

Η εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ. Μία ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss και η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά είναι επίσης η κορυφαία Metropolitan Food Culture προϊόντα της οποίας θα δοκιμάσουμε στοπ γαστρονομιό δείπνο, η εμβληματική Gaggenau με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της και η Volvo μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Οι φετινές ιδιαιτερότητες

Φέτος, τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά πλαισιώνονται από ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και masterclassesγια τα οποία θα διαβάστε παρακάτω, ενώ υπάρχουν δύο σημαντικές προσθήκες στο όλο concept. Καταρχάς υπάρχει το VIP Golden Pass που περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου μαζί με δύο μπλοκ των δέκα επιταγών το καθένα, δίνει πρόσβαση στο δείπνο της 14ης Δεκεμβρίου, σε δύο από τα masterclasses (εκτός από το Collector’s Corner) και πρόσβαση στο VIP Lounge Veuve Clicquot, με συνολικό κόστος €250. Το VIP Lounge Veuve Clicquot είναι ένας πολυτελής χώρος που δημιουργούμε στο Golden Room της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να ξεκουραστούν, να τσιμπήσουν κάτι και να απολαύσουν σαμπάνια Veuve Clicquot.

Eπίσης, παράλληλα με τον κύριο εκθεσιακό χώρο, έχουμε ετοιμάσει στο Alexander’s Cigar-Lounge μια συλλογή από σπάνια οινικά αποστάγματα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, από τις 16:00 έως τις 19:00, με την ίδια λογική των κουπονιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.


Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015: παράλληλα events και ιδιαιτερότητες
http://www.fnl-guide.com/gr/el/fine-red-wines/fine-red-wines-15-eents/

Λίστα συμμετεχόντων οινοποιείων και εισαγωγέων
http://www.fnl-guide.com/gr/el/fine-red-wines/exhibitors-2015/

facebook

 

Νεότερη Παλαιότερη