Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδήλωση στην Αθήνα για τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά»

Μια εκδήλωση που διοργανώνει ο ιστότοπος γαστρονομίας και ευζωίας The Food and Leisure Guide και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, από τις 13.00 έως τις 20.00.

Δεύτερη χρονιά φέτος για το γευστικό μας ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών», που φέτος θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Την Κυριακή 13/12 θα έχουμε το main event & τα masterclasses, ενώ το βράδυ 14/12 οργανώνουμε το γαστρονομικό δείπνο.

Σημαντικά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες στις οποίες ο παραγωγός δείχνει τη γνώση του αλλά και τη φιλοσοφία του, αυτός είναι ο κόσμος των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. Σε αυτόν ακριβώς τον κόσμο φιλοδοξούμε να περιηγηθούμε στο ταξίδι που διοργανώνουμε, μαζί με τη Vinetum, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Μαζί μας, ως επίτιμοι καλεσμένοι, η πιο διάσημη οινογράφος του κόσμου, η Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times Nicholas Lander.

Με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον κουπόνια, εφόσον το επιθυμεί.

Φέτος συμμετέχουν σχεδόν 30 ελληνικά οινοποιεία με τα πιο σπάνια και ακριβά τους κρασιά, ωστόσο το οινικό μας ταξίδι δεν περιορίζεται στη χώρα μας αφού οι πιο σημαντικές εισαγωγικές εταιρείες κατεβάζουν το «βαρύ πυροβολικό» τους ώστε οι Έλληνες οινόφιλοι να απολαύσουν πραγματικά εξαιρετικά κρασιά με αυτούς τους προνομιακούς όρους.

Η εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ. Μία ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss και η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά είναι επίσης η κορυφαία Metropolitan Food Culture προϊόντα της οποίας θα δοκιμάσουμε στοπ γαστρονομιό δείπνο, η εμβληματική Gaggenau με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της και η Volvo μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Οι φετινές ιδιαιτερότητες

Φέτος, τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά πλαισιώνονται από ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και masterclassesγια τα οποία θα διαβάστε παρακάτω, ενώ υπάρχουν δύο σημαντικές προσθήκες στο όλο concept. Καταρχάς υπάρχει το VIP Golden Pass που περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου μαζί με δύο μπλοκ των δέκα επιταγών το καθένα, δίνει πρόσβαση στο δείπνο της 14ης Δεκεμβρίου, σε δύο από τα masterclasses (εκτός από το Collector’s Corner) και πρόσβαση στο VIP Lounge Veuve Clicquot, με συνολικό κόστος €250. Το VIP Lounge Veuve Clicquot είναι ένας πολυτελής χώρος που δημιουργούμε στο Golden Room της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να ξεκουραστούν, να τσιμπήσουν κάτι και να απολαύσουν σαμπάνια Veuve Clicquot.

Eπίσης, παράλληλα με τον κύριο εκθεσιακό χώρο, έχουμε ετοιμάσει στο Alexander’s Cigar-Lounge μια συλλογή από σπάνια οινικά αποστάγματα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, από τις 16:00 έως τις 19:00, με την ίδια λογική των κουπονιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.


Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015: παράλληλα events και ιδιαιτερότητες
http://www.fnl-guide.com/gr/el/fine-red-wines/fine-red-wines-15-eents/

Λίστα συμμετεχόντων οινοποιείων και εισαγωγέων
http://www.fnl-guide.com/gr/el/fine-red-wines/exhibitors-2015/

facebook

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …