Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κτηνοτροφικά λούπινα: Μια καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη, ημερίδα στο Λεβίδι Αρκαδίας

Η Greenpeace με την συμμετοχή των γεωπόνων της real farm και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας (ΑΚΣΑ) πραγματοποίησαν στις 21 Οκτωβρίου ημερίδα για παραγωγούς στο Λεβίδι Αρκαδίας. Θέμα της, «Κτηνοτροφικά λούπινα: μια καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη».
50 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας συμμετείχαν και εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις καλλιέργειες αυτές. Μετά τα Σκούρτα Βοιωτίας, τη Δορκάδα Θεσ/κης και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αυτή ήταν για φέτος η 4η σχετική ημερίδα που διοργανώνει η Greenpeace στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη βιώσιμη γεωργία.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ειδικευμένοι γεωπόνοι. Σημαντικές όμως ήταν οι διαπιστώσεις και οι πληροφορίες που πήραμε από τους ίδιους του παραγωγούς που, βασιζόμενοι στη δική τους εμπειρία, επιβεβαίωσαν: «τα φυτά αυτά δε χρειάζονται φάρμακα, δεν αρρωσταίνουν», ενώ «λιπαίνουν το χώμα και το κάνουν αγνώριστο». Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν.
Η στροφή του αγροτικού κλάδου της χώρας μας σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μακριά από φυτοφάρμακα και μεταλλαγμένα, συμφέρει από κάθε άποψη παραγωγούς και καταναλωτές. Συμβάλλει καθοριστικά στο χαμηλότερο κόστος παραγωγής αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της τροφής μας. Είναι η μόνη βιώσιμη λύση που ωφελεί όλους: αγρότες, γεωργία και περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικές ημερίδες της Greenpeace πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας της οργάνωσης για τη βιώσιμη γεωργία. Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προτείνοντας στροφή προς ένα πιο βιώσιμο γεωργικό μοντέλο με ήπιες πρακτικές που ωφελούν όχι μόνο τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

 http://realfarm.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ