Σύλληψη για καρτέρι μπεκάτσας στην Αμαλιάδα

Έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει στους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιαδας άλλα και τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα, έγινε συντονισμός με άλλους 2 ομοσπονδιακούς θηροφύλακες των γύρω περιοχών, προκειμένου να βγάλουν εις πέρας την καταγγελία η οποία προερχόταν από αξιόπιστη πηγή.
 
Έτσι λοιπόν, από το απόγευμα της Δευτέρας 23/11 παρακολουθούσαν το μέρος, ενώ οι δράστες (αν ήταν οι ίδιοι κάθε βράδυ) έδιναν σχεδόν καθημερινά το παρόν στον τόπο του "εγκλήματος" όμως οι θηροφύλακες περιμέναν να τους δωθει η κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να τους πιάσουν.
 
Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, οι δυο κυνηγοί εμφανίστηκαν μίση ώρα περίπου πριν την ώρα του καρτεριού με μια "γουρούνα" και ένα μηχανάκι. Γέμισαν τα όπλα τους και περίμεναν να περάσουν οι μπεκάτσες.
 
Τουφέκισαν λοιπόν και σκότωσαν μια μπεκάτσα στο βραδυνό παράνομο καρτέρι. Όταν τελείωσαν το "κυνήγι" τους, επέστρεψαν στα οχήματα τους προκειμένου να φύγουν. Εκεί όμως τους είχαν στήσει ενέδρα οι θηροφύλακες, οι οποίοι παρακολουθούσαν από νωρίς το απόγευμα όλες τις κινήσεις τους, κρυμμένοι μέσα στο λόγκο.
 
Οι δράστες παραδέχτηκαν την πράξη τους, ενώ αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους. Οι θηροφύλακες κάλεσαν και περιπολικό του Αστυνομικού τμήματος Αμαλιάδας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν χειρότερα αφού  ο ένας εκ των 2 λαθροθηρών, είχε απασχολήσει ξανά φέτος τον Σεπτέμβριο την θηροφυλακή αφού σε έλεγχο που του έγινε δε δέχτηκε  τον έλεγχο αλλά και απείλησε τους θηροφύλακες. Εκκρεμεί η μήνυση που του υποβλήθηκε τότε για άρνηση ελέγχου και απειλή.
 
Η μπεκάτσα κατασχέθηκε και έγινε πλειστηριασμός αυτής σε καφενείο της Αμαλιάδας, η οποία "χτυπήθηκε" στα 27 ευρώ μαζί με το Φ.Π.Α.
 
Υποβλήθηκε μήνυση κατά των 2 "κυνηγών" για παράνομη θήρα. Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη όπου θα τους κατασχεθεί η άδεια θήρας καθώς και τα όπλα.
 
Να σημειωθεί ότι το καρτέρι της μπεκάτσας απαγορεύεται ενώ δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς το όπλο, την άδεια άλλα και την υπόληψη του για μια μπεκάτσα χτυπημένη στο καρτέρι.
 
ihunt.gr
Νεότερη Παλαιότερη