Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύλληψη για καρτέρι μπεκάτσας στην Αμαλιάδα

Έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει στους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιαδας άλλα και τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα, έγινε συντονισμός με άλλους 2 ομοσπονδιακούς θηροφύλακες των γύρω περιοχών, προκειμένου να βγάλουν εις πέρας την καταγγελία η οποία προερχόταν από αξιόπιστη πηγή.
 
Έτσι λοιπόν, από το απόγευμα της Δευτέρας 23/11 παρακολουθούσαν το μέρος, ενώ οι δράστες (αν ήταν οι ίδιοι κάθε βράδυ) έδιναν σχεδόν καθημερινά το παρόν στον τόπο του "εγκλήματος" όμως οι θηροφύλακες περιμέναν να τους δωθει η κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να τους πιάσουν.
 
Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, οι δυο κυνηγοί εμφανίστηκαν μίση ώρα περίπου πριν την ώρα του καρτεριού με μια "γουρούνα" και ένα μηχανάκι. Γέμισαν τα όπλα τους και περίμεναν να περάσουν οι μπεκάτσες.
 
Τουφέκισαν λοιπόν και σκότωσαν μια μπεκάτσα στο βραδυνό παράνομο καρτέρι. Όταν τελείωσαν το "κυνήγι" τους, επέστρεψαν στα οχήματα τους προκειμένου να φύγουν. Εκεί όμως τους είχαν στήσει ενέδρα οι θηροφύλακες, οι οποίοι παρακολουθούσαν από νωρίς το απόγευμα όλες τις κινήσεις τους, κρυμμένοι μέσα στο λόγκο.
 
Οι δράστες παραδέχτηκαν την πράξη τους, ενώ αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους. Οι θηροφύλακες κάλεσαν και περιπολικό του Αστυνομικού τμήματος Αμαλιάδας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν χειρότερα αφού  ο ένας εκ των 2 λαθροθηρών, είχε απασχολήσει ξανά φέτος τον Σεπτέμβριο την θηροφυλακή αφού σε έλεγχο που του έγινε δε δέχτηκε  τον έλεγχο αλλά και απείλησε τους θηροφύλακες. Εκκρεμεί η μήνυση που του υποβλήθηκε τότε για άρνηση ελέγχου και απειλή.
 
Η μπεκάτσα κατασχέθηκε και έγινε πλειστηριασμός αυτής σε καφενείο της Αμαλιάδας, η οποία "χτυπήθηκε" στα 27 ευρώ μαζί με το Φ.Π.Α.
 
Υποβλήθηκε μήνυση κατά των 2 "κυνηγών" για παράνομη θήρα. Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη όπου θα τους κατασχεθεί η άδεια θήρας καθώς και τα όπλα.
 
Να σημειωθεί ότι το καρτέρι της μπεκάτσας απαγορεύεται ενώ δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς το όπλο, την άδεια άλλα και την υπόληψη του για μια μπεκάτσα χτυπημένη στο καρτέρι.
 
ihunt.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ