Άνθρωποι πεζοί και με φορτωμένα ζώα περνούν τη γέφυρα του ΑσωπούΆνθρωποι πεζοί και με φορτωμένα ζώα περνούν τη γέφυρα του Ασωπού, στο φαράγγι του Ασωπού, μέσα από το οποίο τρέχει το ομώνυμο ποτάμι, που πηγάζει από την Οίτη. Έχει μήκος 6 χιλιόμετρα και συμβάλλει στο Σπερχειό ποταμό στη γέφυρα της Αλαμάνας. Το φαράγγι αυτό χωρίζει τα βουνά Οίτη και Καλλίδρομο.
Το φαράγγι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδο, στις παρυφές της Οίτης και του Καλλιδρόμου στην Νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα), που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα.
Κάτω η γέφυρα όπως είναι σήμερα.
Η «Φθιώτιδα σε εικόνες» είναι το τίτλος της νέας ενότητας που ξεκινάμε στο LamiaTimes.gr. Παλιές κι άγνωστες φωτογραφίες της Φθιώτιδας, σκίτσα, ζωγραφιές και χάρτες, αλλά και γραφικά τοπία και στιγμές της αγαπημένης μας πατρίδας του σήμερα, θα παρουσιάζουμε σε τούτη την ενότητα.
Μπορείτε να στέλνεται τις δικές σας εικόνες και μνήμες, κοινωνικές ή ακόμη και οικογενειακές στιγμές της ζωής στη Φθιώτιδα, γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική.
Κι όπως λένε, «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις».
Νεότερη Παλαιότερη