Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό κουταλιού με γεύση ελιάς!‏

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Χωρίς να το ξέρει η κ. Δέσποινα έδωσε την ιδέα που πολύ καιρό έψαχναν οι τρεις γιοi της για να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των τροφίμων. Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι ... επιστροφής που έκανε ο μικρότερος της  οικογένειας ο Νίκος Πασπαλάκης.γλυκό κουταλιού ελιάς μαραμελάδα ελιάς mamamade Νίκος Πασπαλάκης προιόντα τρόφιμα ιδέες

Θεωρώντας η μητέρα ότι ο «μικρός» έξω το φαγητό δεν το ευχαριστιέται, του ετοίμασε και του «πουλιού το γάλα» και μεταξύ των άλλων και γλυκό κουταλιού ελιάς!

Αυτό έγινε πριν περίπου 2 χρόνια, την εποχή που τα αδέρφια Μανώλης, Θανάσης και Νίκος Πασπαλάκης, που ήδη δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού ήθελαν να τολμήσουν και στο χώρο των τροφίμων με καινοτόμα όμως προϊόντα που δεν κυκλοφορούν.

Ως "μάννα" εξ ουρανου, κατά κυριολεξία, η κ. Δέσποινα έδωσε στα παιδιά της την ιδέα που έψαχναν.

γλυκό κουταλιού ελιάς μαραμελάδα ελιάς mamamade Νίκος Πασπαλάκης προιόντα τρόφιμα ιδέες

Το γλυκό κουταλιού ελιάς έγινε και μαρμελάδα από την ίδια και μετά δημιουργήθηκε το εργαστήριο τροφίμων και τα προϊόντα Mamamade της εταιρείας expertaste. Κυκλοφόρησαν στην αρχή στην ελληνική και στη συνέχεια στη ξένη αγορά με το γλυκό του κουταλιού ελιάς και τη μαρμελάδα ελιάς που κατάφερε να τρελάνει τους πάντες, διότι η κ. Δέσποινα εξαφάνισε την πίκρα της ελιάς.     

«Εμείς δε θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, δεν υπήρχε και λόγος, μας ενδιέφερε να πρωτοτυπήσουμε. Η μητέρα μας γνωστή και για τις ζαχαροπλαστικές της ικανότητες, τα κατάφερε και χωρίς να έχει ιδέα για τον προβληματισμό που είχα εγώ και τα αδέρφια μου, μας έδωσε ... στο πιάτο την ιδέα που ψάχναμε!

Πολύ γρήγορα φτιάξαμε εργαστήριο με πιστοποίηση, τεχνολόγο τροφίμων και ζαχαροπλάστες οι οποίοι ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στη συνταγή της μητέρας μας, που εκτός από το ότι είναι παραδοσιακή αποδείχτηκε και καινοτόμα» σημείωσε στο MadeinCreta o κ. Νίκος Πασπαλάκης.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο MadeinCreta


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …