Γλυκό κουταλιού με γεύση ελιάς!‏

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Χωρίς να το ξέρει η κ. Δέσποινα έδωσε την ιδέα που πολύ καιρό έψαχναν οι τρεις γιοi της για να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των τροφίμων. Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι ... επιστροφής που έκανε ο μικρότερος της  οικογένειας ο Νίκος Πασπαλάκης.γλυκό κουταλιού ελιάς μαραμελάδα ελιάς mamamade Νίκος Πασπαλάκης προιόντα τρόφιμα ιδέες

Θεωρώντας η μητέρα ότι ο «μικρός» έξω το φαγητό δεν το ευχαριστιέται, του ετοίμασε και του «πουλιού το γάλα» και μεταξύ των άλλων και γλυκό κουταλιού ελιάς!

Αυτό έγινε πριν περίπου 2 χρόνια, την εποχή που τα αδέρφια Μανώλης, Θανάσης και Νίκος Πασπαλάκης, που ήδη δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο του τουρισμού ήθελαν να τολμήσουν και στο χώρο των τροφίμων με καινοτόμα όμως προϊόντα που δεν κυκλοφορούν.

Ως "μάννα" εξ ουρανου, κατά κυριολεξία, η κ. Δέσποινα έδωσε στα παιδιά της την ιδέα που έψαχναν.

γλυκό κουταλιού ελιάς μαραμελάδα ελιάς mamamade Νίκος Πασπαλάκης προιόντα τρόφιμα ιδέες

Το γλυκό κουταλιού ελιάς έγινε και μαρμελάδα από την ίδια και μετά δημιουργήθηκε το εργαστήριο τροφίμων και τα προϊόντα Mamamade της εταιρείας expertaste. Κυκλοφόρησαν στην αρχή στην ελληνική και στη συνέχεια στη ξένη αγορά με το γλυκό του κουταλιού ελιάς και τη μαρμελάδα ελιάς που κατάφερε να τρελάνει τους πάντες, διότι η κ. Δέσποινα εξαφάνισε την πίκρα της ελιάς.     

«Εμείς δε θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, δεν υπήρχε και λόγος, μας ενδιέφερε να πρωτοτυπήσουμε. Η μητέρα μας γνωστή και για τις ζαχαροπλαστικές της ικανότητες, τα κατάφερε και χωρίς να έχει ιδέα για τον προβληματισμό που είχα εγώ και τα αδέρφια μου, μας έδωσε ... στο πιάτο την ιδέα που ψάχναμε!

Πολύ γρήγορα φτιάξαμε εργαστήριο με πιστοποίηση, τεχνολόγο τροφίμων και ζαχαροπλάστες οι οποίοι ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στη συνταγή της μητέρας μας, που εκτός από το ότι είναι παραδοσιακή αποδείχτηκε και καινοτόμα» σημείωσε στο MadeinCreta o κ. Νίκος Πασπαλάκης.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο MadeinCreta


Νεότερη Παλαιότερη