Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες


Αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου σε καθημερινή βάση, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδικό συντονισμό.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αποφασίστηκε να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, καθώς και να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Η απόφαση για καθημερινό αποκλεισμό τέθηκε σε άμεση υλοποίηση. Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες κατάφεραν να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι αγρότες καλούν φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους και άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους.
Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
Τρακτέρ είναι, επίσης, παραταγμένα- μεταξύ άλλων -στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.



-->
Νεότερη Παλαιότερη