Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά & οι Προοπτικές τους στο εξωτερικό

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγικής διαδικασίας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ανάπτυξης και καινοτομίας. Στοιχεία της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας όσο και της έρευνας αγοράς συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα, μία χώρα πλούσια σε φυτογενετικούς πόρους και με συγκριτικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών μπορεί να ηγηθεί στην παραγωγή τους όσο και στην εμπορία τους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Παρουσίαση των καλών πρακτικών και διαδικασιών της γεωπονικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης επιχειρήσεων καθώς και νέων καινοτόμων διαφοροποιημένων προϊόντων με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών έχει ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ως μελλοντικών «Επιχειρηματιών-Παραγωγών-Μεταποιητών». 
Μόνον τότε οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη σημερινή εποχή μπορούν να «μεταφραστούν» σε ευκαιρίες, οι πιθανοί επενδυτές/παραγωγοί να λειτουργούν ως ηγέτες στο χώρο τους και η επένδυσή τους να αποδώσει ένα άμεσο και θετικό αποτέλεσμα.
 Θεματολογία:
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:
· ανάπτυξης και διαχείρισης γεωργικών επιχειρήσεων με αντικείμενο τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτικά είδη,
· τρόπου προώθησης των πρωτογενών ή/και δευτερογενών προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:
 • Τι είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη
 • Η αγορά των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
 • Χρήσεις και ιδιότητες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη με επενδυτικό ενδιαφέρον
 • Πολλαπλασιασμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Πρωτόκολλα καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Συστήματα παραγωγικής διαδικασίας και καλλιεργητικές τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον
 • Προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Μέθοδοι παραγωγής Αιθερίων Ελαίων
 • Τρόποι μεταποίησης πρωτογενούς προϊόντος καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Στρατηγικός σχεδιασμός επιχείρησης-Στοιχεία επιχειρηματικότητας
 • Προοπτικές στην αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
 • Μάρκετινγκ προϊόντων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών στο εξωτερικό
Απευθύνεται:
Σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες και τη μεταποίηση των πρωτογενών προϊόντων τους.  Πιο συγκεκριμένα:
· σε παραγωγούς που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια ή/και τη μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
· σε ιδιώτες που είτε είναι κάτοχοι γης και θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες καλλιέργειες
· σε επενδυτές που βλέπουν την καλλιέργεια των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών ως μία πολλά υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή τομέα.

Εκπαιδευτικές Τεχνικές:
Το σεμινάριο αποτελεί ένα workshop με χρήση εισηγήσεων/ηλεκτρονικών παρουσιάσεων, πρακτικών ασκήσεων, ενημερωτικών βίντεο και του καινοτόμου εργαλείου του Gamification (Παιχνιδοποίηση) ώστε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων να διατηρείται αμείωτο.

Εισηγητής: Δήμητρα Ε. Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP
Σύμβουλος Ανάπτυξης & Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σύγχρονης τεχνολογίας καθώς και στο πεδίο της Προστασίας της Βιοποικιλότητας. Το όραμά της είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της επίτευξη του «well-being» των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Γεωπονία (ΑΠΘ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive Master of Business Administration). Έχει πιστοποιηθεί ως Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI-USA) καθώς και ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers) από το Staregister. Επίσης είναι υπέρμαχος της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα δράσης (ICT-Web2-3 tools, social media, blogs, internet sites) και έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός του Gamification. Εργάζεται πάνω από 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στα αντικείμενα της Διαχείρισης Έργων, της Αειφόρου Καινοτόμου Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων-Προσωπική Ανάπτυξη-Ανάπτυξη Ικανοτήτων και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΑΘΗΝΑ Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, 15.00-21.00
Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, 10.00-16.00,
Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης

ΚΟΣΤΟΣ: 175 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή) Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφές, χυμοί & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αίτηση Συμμετοχής (click)

Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Για την Global Greece

Μπάμπης Φιλαδαρλής ΜΒΑ, DipM, MIEx. 

 

-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ