Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά & οι Προοπτικές τους στο εξωτερικό

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγικής διαδικασίας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ανάπτυξης και καινοτομίας. Στοιχεία της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας όσο και της έρευνας αγοράς συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα, μία χώρα πλούσια σε φυτογενετικούς πόρους και με συγκριτικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών μπορεί να ηγηθεί στην παραγωγή τους όσο και στην εμπορία τους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Παρουσίαση των καλών πρακτικών και διαδικασιών της γεωπονικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης επιχειρήσεων καθώς και νέων καινοτόμων διαφοροποιημένων προϊόντων με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών έχει ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ως μελλοντικών «Επιχειρηματιών-Παραγωγών-Μεταποιητών». 
Μόνον τότε οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη σημερινή εποχή μπορούν να «μεταφραστούν» σε ευκαιρίες, οι πιθανοί επενδυτές/παραγωγοί να λειτουργούν ως ηγέτες στο χώρο τους και η επένδυσή τους να αποδώσει ένα άμεσο και θετικό αποτέλεσμα.
 Θεματολογία:
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:
· ανάπτυξης και διαχείρισης γεωργικών επιχειρήσεων με αντικείμενο τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτικά είδη,
· τρόπου προώθησης των πρωτογενών ή/και δευτερογενών προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:
  • Τι είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη
  • Η αγορά των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • Χρήσεις και ιδιότητες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη με επενδυτικό ενδιαφέρον
  • Πολλαπλασιασμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Πρωτόκολλα καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Συστήματα παραγωγικής διαδικασίας και καλλιεργητικές τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον
  • Προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Μέθοδοι παραγωγής Αιθερίων Ελαίων
  • Τρόποι μεταποίησης πρωτογενούς προϊόντος καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Στρατηγικός σχεδιασμός επιχείρησης-Στοιχεία επιχειρηματικότητας
  • Προοπτικές στην αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
  • Μάρκετινγκ προϊόντων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών στο εξωτερικό
Απευθύνεται:
Σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες και τη μεταποίηση των πρωτογενών προϊόντων τους.  Πιο συγκεκριμένα:
· σε παραγωγούς που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια ή/και τη μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
· σε ιδιώτες που είτε είναι κάτοχοι γης και θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες καλλιέργειες
· σε επενδυτές που βλέπουν την καλλιέργεια των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών ως μία πολλά υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή τομέα.

Εκπαιδευτικές Τεχνικές:
Το σεμινάριο αποτελεί ένα workshop με χρήση εισηγήσεων/ηλεκτρονικών παρουσιάσεων, πρακτικών ασκήσεων, ενημερωτικών βίντεο και του καινοτόμου εργαλείου του Gamification (Παιχνιδοποίηση) ώστε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων να διατηρείται αμείωτο.

Εισηγητής: Δήμητρα Ε. Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP
Σύμβουλος Ανάπτυξης & Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σύγχρονης τεχνολογίας καθώς και στο πεδίο της Προστασίας της Βιοποικιλότητας. Το όραμά της είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της επίτευξη του «well-being» των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Γεωπονία (ΑΠΘ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive Master of Business Administration). Έχει πιστοποιηθεί ως Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI-USA) καθώς και ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers) από το Staregister. Επίσης είναι υπέρμαχος της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα δράσης (ICT-Web2-3 tools, social media, blogs, internet sites) και έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός του Gamification. Εργάζεται πάνω από 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στα αντικείμενα της Διαχείρισης Έργων, της Αειφόρου Καινοτόμου Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων-Προσωπική Ανάπτυξη-Ανάπτυξη Ικανοτήτων και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΑΘΗΝΑ Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, 15.00-21.00
Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, 10.00-16.00,
Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης

ΚΟΣΤΟΣ: 175 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή) Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφές, χυμοί & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αίτηση Συμμετοχής (click)

Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Για την Global Greece

Μπάμπης Φιλαδαρλής ΜΒΑ, DipM, MIEx. 

 

-->
Νεότερη Παλαιότερη