Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Καρπενησίου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου στην πόλη Piatra Neamt στη Ρουμανία εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Καρπενησίου από την κυρία Δήμητρα Δημητρακοπούλου και τον κύριο Αντώνη Γρυπάρη, μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ). Το συνέδριο διεξήχθη στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 και συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites, τον Σύνδεσμο Τουρισμού Υπαίθρου Ρουμανίας ΑNTREC, το Υπουργείο Τουρισμού της Ρουμανίας, την Περιφέρεια της Μολδαβίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Neamt, τον Δήμο της Pietra Neamt και το τοπικό Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και η πιστοποίηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με πρωτοβουλία της EuroGites, θέμα το οποίο υποστηρίζει και ο ΣΕΑΓΕ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα.

Η κυρία Δημητρακοπούλου και ο κύριος Γρυπάρης συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριο Dacian Ciolos, τον Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού Υπουργείου Τουρισμού κύριο Christian Barhalescu, την πρόεδρο της EuroGites κυρία Vittoria Brancaccio και τον Γενικό Γραμματέα της, κύριο Klaus Ehrlich καθώς επίσης και με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ρουμανίας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για το Δήμο Καρπενησίου και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, ενώ δεν παρέλειψαν να τους προσκαλέσουν στην περιοχή μας, προκειμένου να δουν από κοντά τόσο τις άρτιες υποδομές όσο και το φυσικό περιβάλλον.-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ