Ημερίδα για την καλλιέργεια του γκότζι μπέρρυ στην Αλεξάνδρεια

Εκδήλωση-Ημερίδα για την παρουσίαση της καλλιέργειας του γκότζι μπέρρυ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.


Διοργανωτές της, ο δήμος Αλεξάνδρειας και το  cluster «Ελληνικό γκότζι», με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας η οποία  είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν,   θα καλύψουν όλη τη διαχείριση του φυτού, από την καλλιέργεια και τη αντιμετώπιση των ασθενειών μέχρι την απορρόφηση και μεταποίηση των καρπών και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει πανελλαδική παρουσίαση του cluster το οποίο θα αναλάβει τη συνολική διαχείριση της καλλιέργειας.

Πρόκειται για έναν συνεργατικό σχηματισμό στον οποίο οι εταίροι συνεργάζονται κάτω από μία κοινή ιδέα. Στην προκειμένη περίπτωση το γκότζι μπέρρυ.

Η καλλιέργεια του γκότζι μπέρρυ αλλά και η συνολική διαχείριση της, με στόχο την παραγωγή τελικών προϊόντων για το καταναλωτικό κοινό, αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική. Ήδη δύο επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση παράγοντας τα πρώτα προϊόντα με γκότζι.

Στην ημερίδα προσκλήθηκαν αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις με σκοπό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για απορρόφηση του καρπού και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Η ημερίδα θα δώσει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για όλα αυτά καθώς και για τις προοπτικές που διανοίγονται.


http://www.localit.gr/?p=17436
-->
Νεότερη Παλαιότερη