Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ramblers έρχεται στο Δήμο Καρπενησίου

Δήμος Καρπενησίου αποτελεί και επίσημα πλέον έναν από τους καλύτερους προορισμούς για το μεγαλύτερο πρακτορείο περιπατητικού τουρισμού της Μ. Βρετανίας. Το Ramblers για το 2013 οργανώνει εναλλακτικές διακοπές στο Καρπενήσι. Την Άνοιξη θα καλωσορίσουμε τα πρώτα οργανωμένα group Βρετανών τουριστών στο Δήμο μας. Ήδη, στην ιστοσελίδα του πρακτορείου έχουν ανακοινωθεί τρεις ημερομηνίες αναχώρησης τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους θα οριστούν και νέες ημερομηνίες σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Ταυτόχρονα, θα αποσταλεί το νέο φυλλάδιο του τουριστικού πρακτορείου, το οποίο φιλοξενεί αφιέρωμα στο Δήμο Καρπενησίου, στους πελάτες του που υπερβαίνουν τις 70.000.

Ο τουρισμός για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στην οικονομία της περιοχής, ο Δήμος Καρπενησίου καταβάλει συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυσή του. Τα πακέτα διακοπών του Ramblers αποτελούν ένα μόνο από τα απτά αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, οι οποίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να δει το αφιέρωμα του Ramblers για το Δήμο Καρπενησίου και το ποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι διακοπές αυτές σας ταξιδεύουν σε μια διαφορετική Ελλάδα όπου η φυσική ομορφιά κυριαρχεί. Εκπληκτικό τοπίο, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, απομονωμένα μοναστήρια και εκκλησίες, θαυμάσια τοπική κουζίνα και ένα φιλικό καλωσόρισμα  συνθέτουν την προσφορά μας για ιδανικές πεζοπορίες».http://www.ramblersholidays.co.uk/?pageID=3&HolidayID=1545
http://www.karpenissi.gr


-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ