Κλασικό ρυζόγαλο



 Υλικά

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα

4 φλιτζανάκια του καφέ νερό

1 πρέζα αλάτι

500ml γάλα

2-3 κουτ σούπας ζάχαρη

ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

κανέλα τριμμένη


Κλασική κι αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων και μια εύκολη λύση όταν θέλετε ένα σπιτικό γλυκάκι στα γρήγορα.


Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.

Βήμα 4

Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.


ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ 



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη