Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε., ο Δήμος Δίον και η Εταιρεία Διαχείρισης του Πάρκου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε., ο Δήμος Δίον και η Εταιρεία Διαχείρισης του Πάρκου υπέγραψαν Μνημόνιο  Συνεργασίας και Κατανόησης 

Αθήνα, 11/03/2024

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης προχώρησαν η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε., ο Δήμος Δίου - Ολύμπου και η Εταιρεία Διαχείρισης του Πάρκου (ΔΕΑΔΟ). Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε, κ. Αθανάσιο Ψαθά, τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο και τον εκπρόσωπο της Εταιρείας ΔΕΑΔΟ. 

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εκπόνησε Μελέτη Σκοπιμότητας για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την αξιοποίηση και χρηματοδότησης των έργων υποδομής για το Πάρκο. Πρόκειται για ένα Επιχειρηματικό Πάρκο έκτασης ~1.000 στρεμμάτων στην περιοχή Ξηροκάμπι, ώριμο για τα επόμενα βήματα κατάρτισης φακέλου για την ανάπτυξή του με βιώσιμους όρους. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σε αντίστοιχα έργα, θα είναι καθοριστική για την τόνωση της τοπικής και της περιφερειακής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή με τη δημιουργία άμεσων ή εμμέσων θέσεων εργασίας στο Πάρκο. 

Ο κ. Αθανάσιος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την υπογραφή αυτού του Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας. Πρόκειται για την αξιοποίηση ενός Πάρκου το οποίο αναμένεται με την ανάπτυξή του να προσδώσει την απαραίτητη τόνωση στην περιοχή του Λιτοχωρίου». 


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη