Θεσσαλονίκη: «4ο Πολιτιστικό Πανόραμα ΣΠΕΚ» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

 


Για 4η συνεχή χρονιά,  ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ, πραγματοποιεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:00-21:30, την καθιερωμένη, ετήσια εκδήλωση πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το "4ο Πολιτιστικό Πανόραμα" του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Φ.Α.Α.Θ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγίας Σοφίας 38 στον 5ο όροφο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας - Τομέας Μακεδονίας Θράκης, του Προξενείου της Κύπρου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ14:00 Ώρα προσέλευσης14:30 Χαιρετισμοί15:00 «Για τον Μανώλη Αναγνωστάκη». Παρουσίαση της Ανθολογίας Νέων του ΣΠΕΚ με απαγγελίες και αφηγήσεις των διακριθέντων. Συμμετέχουν 40 συγγραφείς, 80 έργα. 
Μουσικό αφιέρωμα*.16:00 «Ο Προφήτης» του Καλίλ Τζιμπράν, «Φράσεις Κυπρίων Ποιητών. Μνήμη, Συνείδηση, Δράμα της Κύπρου», «Λεύκιος Ζαφειρίου, τρίγλωσση ανθολογία ποιημάτων». Παρουσίαση των νέων έργων του Δρα Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη, Προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Αντιπροέδρου του ΣΠΕΚ, Συγγραφέα. Συμμετέχει ο κ. Νίκος Ευθυμίου, φιλόλογος, ο οποίος θα παρουσιάσει την ανθολογία του Δρα Ιωσηφίδη για τον Λεύκιο Ζαφειρίου και θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου ποιητή.16:30 «Μια Ηλιαχτίδα Ανατολής στη Δύση», «Ελλήνων Μύθοι», «Η Επανάσταση των Λέξεων του Καλού». Παρουσίαση των νέων έργων του κ. Ελευθέριου Πλουτάρχου, Γραμματέα της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Εκπαιδευτικού, Συγγραφέα. Συμμετέχει η κα Ράνια Τσαραμανίδου, παιδαγωγός, η οποία θα μιλήσει το νέο audiobook – video book του συγγραφέα.17:00 «Χωρίς Προσανατολισμό», «Όταν Χαράζει». Παρουσίαση των νέων έργων του κ. Νίκου Νεοκλέους, Επιστήμονα, Ποιητή. Συμμετέχει ο κ. Σωτήρης Αργυρού, φιλόλογος, ο οποίος θα μιλήσει για τον ποιητή και το έργο του.17:30 «100 Ανάσες Μακριά από τον Εφιάλτη». Παρουσίαση του νέου έργου του κ. Χρήστου Ντικμπασάνη, Καθηγητή, Ποιητή, Συγγραφέα και Μελετητή των Θρησκειών. Συμμετέχει ο κ. Ανδρέας Σταματόπουλος, Ιστορικός – Δημοσιογράφος, ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του συγγραφέα.18:00 «Στο Περιβόλι της Ποίησης»«Στο Χάδι του Ανέμου». Παρουσίαση των Νέων Έργων του Δρα Γεράσιμου Τζιβρά, Χειρουργού Ιατρού, Ποιητή. Συμμετέχει η κα Φρύνη Παναγιωτοπούλου, φιλόλογος, η οποία θα μιλήσει για το νεοεκδοθέν eBook του ποιητή.18:30 «ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ΙΩΝΙΑ, Ω Σμύρνη Εσύ Μαργαριτάρι». Χαιρετισμός του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη. Παρουσίαση της Ανθολογίας Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού του ΣΠΕΚ, απαγγελίες και αφηγήσεις των διακριθέντων. Συμμετέχουν 40 συγγραφείς. Μουσικό αφιέρωμα*19:00 Απονομή «Βραβείου Ανθρωπισμού -2022» από τον ΣΠΕΚ στην Πρύτανη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και στον Καθηγητή Ιατρικής Κύπρο Νικολαΐδη.19:30 Απονομή «Βραβείου Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του -2022» από τον ΣΠΕΚ στον Ποιητή Σταύρο Ζαφειρίου και στον Συγγραφέα Νίκο Ορφανίδη.20:00 Τιμητικές Διακρίσεις σε Προσωπικότητες. Νέα Επίτιμα Μέλη ΣΠΕΚ.20:30 * "Μουσικό Ταξίδι από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη" με τον Σωκράτη Παπαϊωάννου, τραγουδοποιό και την Περσεφόνη Μήλια, ερμηνεύτρια. *

*Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος προσβάσιμος για όλους.Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση οι εκλεκτές έντυπες εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ - εκδόσεις Αρχύτας. Μέρος των εσόδων διατίθεται για καλό σκοπό, στηρίζοντας τη δράση φιλαναγνωσίας ΣΠΕΚ - Αρχύτα, προσφέροντας βιβλία ελληνόφωνων συγγραφέων σε σχολεία ακριτικών περιοχών.
Επιμέλεια – Συντονισμός: Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ΣΠΕΚ, Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης.
Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη