Γιουβαρλάκια κλασσικά

 


Κρεατικά
Γιουβαρλάκια κλασσικά
Υλικά:

    Μισό κιλό κιμά
    1 μεγάλο κρεμύδι
    1 αυγό
    5-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ
    αλατοπίπερο
    Προαιρετικά:
    2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
    2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
        αλεύρι


Εκτέλεση:


    Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει καλά με λίγο λάδι και αλάτι. Αν αποφασίσουμε να βάλουμε πατάτες και καρότα, τα ρίχνουμε στην αρχή στο νερό που βράζει.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ελαιόλαδο, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και μετά τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει.
    Θέλουν περίπου 20 λεπτά ψήσιμο από τη στιγμή που θα ρίξουμε τα στην κατσαρόλα.

typos.com.cy

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη