ΠΕΑΝΔ: "1,2,3...Φτου και παίζουμε!" με το νέο της ημερολόγιο για παιδιά και έφηβους με διαβήτη τύπου 1

 

ΠΕΑΝΔ: "1,2,3...Φτου και παίζουμε!" με το νέο της ημερολόγιο για παιδιά και έφηβους με διαβήτη τύπου 1

 

Με πολλές ιδέες για παιχνίδια και χρήσιμες συμβουλές για μία καλύτερη ζωή, το ακαδημαϊκό ημερολόγιο της ΠΕΑΝΔ 2021-2022 για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, που διατίθεται δωρεάν, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής τσάντας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε πέρυσι το 1ο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο "Στο Σχολείο με τη Ρένια της ΠΕΑΝΔ" το οποίο βασιζόταν στο ομώνυμο θεατρικό έργο και βιβλίο της Ένωσης, εμπνεύστηκε φέτος από τα παιδικά παιχνίδια, θέλοντας να στείλει ένα διπλό μήνυμα.

«Το φετινό ημερολόγιο με τίτλο "1,2,3...Φτου και παίζουμε!", έχει δύο στόχους», λέει η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κυρία Σοφία Μανέα και εξηγεί: «Μέσα από το ημερολόγιό μας προτείνουμε στα παιδιά και τους έφηβους, κάποια παιχνίδια, παλιά και νέα, τα οποία όμως όλα γίνονται σε εξωτερικό χώρο, κάτι που έλειψε από τα παιδιά την περίοδο της επιδημίας. Η επιλογή των παιχνιδιών έγινε με το σκεπτικό ότι όταν παίζουν εκτός σπιτιού τα παιδιά, κάθονται λιγότερη ώρα μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή ή του κινητού. Επιπλέον, ασκούνται όσο παίζουν σε εξωτερικό χώρο και η άσκηση βοηθάει στη διαχείριση του διαβήτη».

Το καλαίσθητο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο της ΠΕΑΝΔ είναι εύχρηστο και ελαφρύ για να μην βαραίνει την ήδη φορτωμένη τσάντα των μαθητών και περιέχει από οδηγίες για παιχνίδια όπως γερμανικό, αγαλματάκια ακούνητα, επτάπετρο, πεντόβολα, αμπάριζα, μήλα, αλάτι ψηλό - αλάτι χοντρό, μέχρι χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητα και τις οικογενειακές σχέσεις.

Και όπως σε όλα τα ακαδημαϊκά ημερολόγια, έτσι και στο σχολικό ημερολόγιο της ΠΕΑΝΔ οι μαθητές θα μπορούν να σημειώνουν τα καθημερινά καθήκοντα του σχολείου, αλλά και τις μετρήσεις σακχάρου, κ.λπ.

Η ΠΕΑΝΔ διαθέτει δωρεάν το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2021-2022 μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων:

      Στους μαθητές με Διαβήτη τύπου 1: Η παραλαβή γίνεται είτε από το γραφείο της Ένωσης, είτε με courier, είτε μέσω των παιδο-διαβητολογικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων "Π. & Α. Κυριακού", "Αγία Σοφία", "Παίδων Πεντέλης", Π.Γ.Ν. Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια", Γ.Ν. Πατρών "Καραμανδάνειο" και Γ.Ν. Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" και των ιδιωτικών κλινικών "ΜΗΤΕΡΑ" "Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών" Όμιλος Ιατρικού και "Mediterraneo First Care" Γλυφάδας.

      Στους διορισμένους σχολικούς νοσηλευτές, που υποστηρίζουν μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα σχολεία της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή του, απευθυνθείτε στην ΠΕΑΝΔ καθημερινά (Δευτέρα 5-9 μ.μ. και Τρίτη έως Παρασκευή 10-2 μ.μ.) στο τηλέφωνο 210 7796660 ή με e-mail στο info@peand.gr.

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη