Ενημέρωση των κυνηγών για τους αεροεμβολιασμούς κατά του ιού της λύσσας για τις αλεπούδες

Ενημέρωση των κυνηγών για τους αεροεμβολιασμούς κατά του ιού της λύσσας για τις αλεπούδες.
Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Μην αγγίζετε τα εμβόλια της λύσσας με γυμνά χέρια! Το εμβόλιο – δόλωμα αποτελείται από μία κάψουλα με το διάλυμα του αντιλυσσικού εμβολίου κρυμμένο σε ένα πλαστικό περίβλημα και γράφει επάνω ότι είναι επικίνδυνο και έχει τηλέφωνο με πληροφορίες. Το περίβλημα είναι ελκυστικό για την αλεπού (οσμή ψαριού).
Τα εμβόλια όταν τα βρίσκετε μην τα σπάτε και μην τα αγγίζετε με γυμνά χέρια. Ενημερώστε επίσης τα μικρά παιδιά να μην τα πειράξουν, αν τυχόν τα βρούνε. Ο ιός της λύσσας που υπάρχει με μορφή εμβολίου μέσα στο δόλωμα παραμένει ζωντανός-ενεργός για μερικές ημέρες από την ημερομηνία της ρίψης.
Στο κυνήγι ή στην προπόνηση προσπαθείτε, όσο αυτό είναι εφικτό, να παρακολουθείτε το σκύλο σας για τυχόν δάγκωμα δολώματος. Ο σκύλος δεν εμβολιάζεται αν το φάει και το δόλωμα δεν είναι επικίνδυνο για το σκυλί σας, είτε είναι εμβολιασμένο για λύσσα είτε όχι. Αν το δαγκώσει ή το φάει ο σκύλος σας ο ιός θα είναι ζωντανός γύρω από τη στοματική κοιλότητα του σκύλου. Για το λόγο αυτό, για τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα, ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. Όταν σας φέρνει το θήραμα, αν μπορείτε, να φοράτε γάντια για να το πάρετε ή αλλιώς να πλένετε καλά τα χέρια με νερό και σαπούνι ή κατάλληλα αντισηπτικά. Καλό είναι να πλύνετε με νερό και σαπούνι την περιστοματική περιοχή του σκύλου σας για να αδρανοποιήσετε σχετικά πιο εύκολα τον ιό.
Μην αγγίζετε τα αεροεμβόλια της λύσσας με γυμνά χέρια! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ! Σε περίπτωση επαφής ή έκθεσης να απευθύνεστε άμεσα για ιατρική φροντίδα!


Νεότερη Παλαιότερη