Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση των κυνηγών για τους αεροεμβολιασμούς κατά του ιού της λύσσας για τις αλεπούδες

Ενημέρωση των κυνηγών για τους αεροεμβολιασμούς κατά του ιού της λύσσας για τις αλεπούδες.
Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Μην αγγίζετε τα εμβόλια της λύσσας με γυμνά χέρια! Το εμβόλιο – δόλωμα αποτελείται από μία κάψουλα με το διάλυμα του αντιλυσσικού εμβολίου κρυμμένο σε ένα πλαστικό περίβλημα και γράφει επάνω ότι είναι επικίνδυνο και έχει τηλέφωνο με πληροφορίες. Το περίβλημα είναι ελκυστικό για την αλεπού (οσμή ψαριού).
Τα εμβόλια όταν τα βρίσκετε μην τα σπάτε και μην τα αγγίζετε με γυμνά χέρια. Ενημερώστε επίσης τα μικρά παιδιά να μην τα πειράξουν, αν τυχόν τα βρούνε. Ο ιός της λύσσας που υπάρχει με μορφή εμβολίου μέσα στο δόλωμα παραμένει ζωντανός-ενεργός για μερικές ημέρες από την ημερομηνία της ρίψης.
Στο κυνήγι ή στην προπόνηση προσπαθείτε, όσο αυτό είναι εφικτό, να παρακολουθείτε το σκύλο σας για τυχόν δάγκωμα δολώματος. Ο σκύλος δεν εμβολιάζεται αν το φάει και το δόλωμα δεν είναι επικίνδυνο για το σκυλί σας, είτε είναι εμβολιασμένο για λύσσα είτε όχι. Αν το δαγκώσει ή το φάει ο σκύλος σας ο ιός θα είναι ζωντανός γύρω από τη στοματική κοιλότητα του σκύλου. Για το λόγο αυτό, για τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα, ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. Όταν σας φέρνει το θήραμα, αν μπορείτε, να φοράτε γάντια για να το πάρετε ή αλλιώς να πλένετε καλά τα χέρια με νερό και σαπούνι ή κατάλληλα αντισηπτικά. Καλό είναι να πλύνετε με νερό και σαπούνι την περιστοματική περιοχή του σκύλου σας για να αδρανοποιήσετε σχετικά πιο εύκολα τον ιό.
Μην αγγίζετε τα αεροεμβόλια της λύσσας με γυμνά χέρια! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ! Σε περίπτωση επαφής ή έκθεσης να απευθύνεστε άμεσα για ιατρική φροντίδα!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ