Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνουν το «Δρόμο Ελευθερίας Θερμοπύλες- Αλαμάνα- Γοργοπόταμος»

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνουν το «Δρόμο Ελευθερίας Θερμοπύλες- Αλαμάνα- Γοργοπόταμος»
Ο Δήμος Λαμιέων και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνουν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 το «Δρόμο Ελευθερίας» Θερμοπύλες- Αλαμάνα- Γοργοπόταμος. Ο «Δρόμος Ελευθερίας» θα πραγματοποιηθεί για 32η χρονιά και η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 το πρωί μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες. 
Σε όσους αθλητές και αθλήτριες πρωτεύσουν στις 12 κατηγορίες (Ανδρών και Γυναικών) απονέμονται κύπελλα ενώ σε όσους τερματίσουν απονέμονται διπλώματα και μετάλλια με τη παράσταση της διαδρομής (άγαλμα Λεωνίδα, Γέφυρα Αλαμάνας, Γέφυρα Γοργοποτάμου). Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι: Αφετηρία το άγαλμα του Λεωνίδα, Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών, παλαιά γέφυρα Αλαμάνας, Δημοτικά Διαμερίσματα Δαμάστας, Ηράκλειας, Μοσχοχωρίου, Νέου Κρικέλου, Αλεπόσπιτων και τερματισμός στην εκκλησία του Γοργοποτάμου.
Με την ίδια ώρα εκκίνησης θα διεξαχθεί, με αφετηρία το Μοσχοχώρι, δρόμος 5.000 μέτρων για αθλητές και αθλήτριες καθώς και δρόμος 1.500 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων με εκκίνηση την πλατεία Αλεπόσπιτων και τερματισμό την εκκλησία του Γοργοποτάμου. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ