Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει Εικαστική έκθεση για τα 60 χρόνια της

Αθήνα 3/12/2015
             Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία για την επιτυχία της Εκθεσης Εικαστικών Εργων που διοργανώνει προς τιμήν των 60 χρόνων της,   στο διάστημα 4 - 12 Δεκεμβρίου 2015. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους πάνω από 100 καλλιτέχνες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους.
Στις ιδιαίτερα δύσκολες για το λαό συνθήκες, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μεγαλώνει η σημασία της κάθε είδους αντίστασης στη θέληση αυτών που θέλουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, χωρίς καμία θέληση για αντίσταση και δράση.
Η ΕΕΔΥΕ, από την ίδρυσή της, στην 60χρονη αγωνιστική της πορεία, είχε κι έχει τη συμμετοχή και τη στήριξη πολλών καλλιτεχνών-δημιουργών με την παρουσία και το έργο τους. Η τέχνη, οι καλλιτέχνες – δημιουργοί έχουν τη δική τους συμβολή στην εγρήγορση-αφύπνιση των συνειδήσεων με επίγνωση των αστείρευτων δυνατοτήτων για λαϊκή οργάνωση και πάλη κόντρα στη θέληση των οικονομικά ισχυρών, της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

          Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 Α & Θεσσαλονίκης, τηλ.210 3452150  (μετρό «Κεραμεικός»).

  • Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 4/12, ημέρα Παρασκευή κι ώρα 19:00. 
  • Μέρες κι ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00. Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ
         Υπάρχει δυνατότητα για οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία και φορείς με ξενάγηση από την ΕΕΔΥΕ και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Για περισσότερες πληροφορίες και συνεννοήσεις, επικοινωνία με την ΕΕΔΥΕ 9π.μ-4μ.μ στα τηλέφωνα 2103844853, 2103844854.


Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ