Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρόδος: Δασοφύλακες έσωσαν το ελάφι που παγιδεύτηκε σε δέντρο

Ο δασολόγος Σταμάτης Χουρδάκη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την διάσωση ενός αρσενικού ελαφιού που εντοπίστηκε σήμερα παγιδευμένο στην Απολακκιά Ρόδου στον κορμό ενός δέντρου.

Tα κέρατα του αρσενικού ζώου είχαν μπλέξει σ' ένα δίχτυ που χρησιμοποιούν οι αγρότες στα χωράφια τους για να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους από τα ελάφια και προσπαθώντας να ξεφύγει είχε ακινητοποιηθεί στον κορμό ενός δέντρου. Η απελευθέρωση του έγινε αφού οι δασοφύλακες κατάφεραν να το ξεμπλέξουν χρησιμοποιώντας ειδικό δίχτυ.

«Σήμερα και περί ώρα 12:30 ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου ότι, στην θέση ''Λιμνί'' περιοχή Απολακκιάς εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, ένα ελάφι παγιδευμένο σε φράκτη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έφτασαν επιτόπου δύο δασοφύλακες, ειδικά εκπαιδευμένοι για την σύλληψη αγρίων ζώων, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την απελευθέρωση του ελαφιού με επιτυχία και το έσωσαν από βέβαιο θάνατον. Πρώτα το ακινητοποίησαν με δίχτυ και στη συνέχεια το απελευθέρωσαν.

Οι κάτοικοι τις Νότιας Ρόδου, παρότι που διαμαρτύρονται για τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες τους, όταν τα εντοπίζουν παγιδευμένα, ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια υπηρεσία. Το ελάφι αυτό που απελευθερώσαμε σήμερα, ημέρα εάν δεν μας ενημέρωνε, όπως είχε μπερδευτεί στον κορμό του δένδρου, δεν θα γλίτωνε. Το δίκτυ που πιάστηκε το ελάφι, είναι νόμιμη παγίδα. Τοποθετείται περισσότερο για να παγιδεύσει, παρά να προστατέψει».


Πηγή: http://www.zoosos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …