Το Κατώγι Αβέρωφ είναι η τέλεια δικαιολογία για Χριστούγεννα στο Μέτσοβο

Με αφορμή τη συνεργασία του Ξενοδοχείου και Οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ με τα Aria Hotels, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή οινοτουριστικών δραστηριοτήτων, ας δούμε τι οινικές και μη δραστηριότητες μας περιμένουν στο ξενοδοχείο και στο πανέμορφο Μέτσοβο.

Το Κατώγι Αβέρωφ είναι η τέλεια δικαιολογία για Χριστούγεννα στο Μέτσοβο

Με αφορμή τη συνεργασία του Ξενοδοχείου και Οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ με τα Aria Hotels, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή οινοτουριστικών δραστηριοτήτων, ας δούμε τι οινικές και μη δραστηριότητες μας περιμένουν στο ξενοδοχείο και στο πανέμορφο Μέτσοβο.
Ως ο ιδανικός, ιστορικός προορισμός για αποδράσεις όλο το χρόνο, που συνδυάζει οινοτουρισμό, πολιτισμό και χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες, το Ξενοδοχείο και Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ μπήκε στην οικογένεια boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών των Aria Hotels, που λειτουργούν σε προορισμούς με ιδιαίτερο χαρακτήρα στην Ελλάδα.
Το μοναδικό αυτό συγκρότημα συνδυάζει την αυθεντική, ελληνική φιλοξενία με το κρασί του τοπικού αμπελώνα και είναι ιδανικό για μια χαλαρωτική διαμονή στο Μέτσοβο, αν προσανατολίζεστε προς τα εκεί για το επόμενο ταξίδι σας.
Με πρωταγωνιστή πάντα το κρασί, οι χώροι του ξενοδοχείου έχουν διακόσμηση εμπνευσμένη από τις διαφορετικές ερυθρές και λευκές οινικές ποικιλίες του τοπικού αμπελώνα, ενώ τα 15 δωμάτια είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης. Διακρίνονται σε standard, superior και σουίτες, δυναμικότητας 2, 3 ή 4 ατόμων αντίστοιχα και προσφέρουν θέα στο οινοποιείο και το τοπίο του Μετσόβου. Τα superior δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι, ενώ οι σουίτες διαθέτουν τζάκι στην πλειονότητα τους.
Στο Κατώγι Αβέρωφ σας περιμένουν και πολλές γευστικές εμπειρίες, με το εστιατόριο να δημιουργεί πιάτα από συνταγές εμπνευσμένες από γαστρονομικά έθιμα αιώνων και πρώτη ύλη τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά Μετσοβόνε και Μετσοβέλα που συνδυάζονται άψογα με τις ετικέτες του αμπελώνα. Ακόμη, το ξενοδοχείο συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ελληνικό Πρωινό», αξιοποιώντας και προωθώντας την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
Αναπόσπαστη δραστηριότητα αποτελεί φυσικά η επίσκεψη στο θεατρικά στημένο σκηνικό του οινοποιείου, όπου η ξενάγηση και η γευστική δοκιμή επιβάλλονται, μέσα σε μια μεγάλη ποικιλία από λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά.
Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών οδικώς, θα συναντήσετε και στους αμπελώνες στο Γινιέτς, που σημαίνει «αμπελότοπος» στη βλάχικη διάλεκτο, και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους φίλους του κρασιού. Στην περιοχή καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες, όπως Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Traminer, Βλάχικο και Ντεμπίνα.
Οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, θα εκτιμήσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Μετσόβου που αντανακλάται στις συλλογές της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ και του Αρχοντικού Τοσίτσα. Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι μουσείο νεοελληνικής τέχνης που φιλοξενεί έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ου αιώνα. Η συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου.
Το Αρχοντικό Τοσίτσα είναι ένα μοναδικό Μουσείο Λαϊκής Ηπειρωτικής Τέχνης, επιπλωμένο με αντικείμενα εποχής και μια αξιόλογη συλλογή βυζαντινών εικόνων. Στον τρίτο όροφο άνοιξε πρόσφατα το διαμέρισμα του Ευάγγελου Αβέρωφ, με προσωπικά είδη και φωτογραφίες από τη ζωή του.
Η περιοχή είναι επίσης δημοφιλής και ως προορισμός για χειμερινά σπορ και ειδικά για όσους επιθυμούν να κάνουν σκι.
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στα Ιωάννινα (απέχει από το ξενοδοχείο περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο), ενώ η απόσταση από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εκτιμάται περίπου στις 21/2 ώρες. Τα Μετέωρα (60 χλμ.), οι παραλίες στα Σύβοτα (130 χλμ.), η Βεργίνα (150 χλμ.) και η Θεσσαλονίκη (200 χλμ.), αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ημερήσιες εκδρομικές εξορμήσεις, μετατρέποντας το Ξενοδοχείο και το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ σε ιδανικό προορισμό διακοπών όλο το χρόνο.
Πληροφορίες: www.katogihotel.gr/









 



Νεότερη Παλαιότερη