Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση βιβλίου Γεράσιμου Αρσένη «Γιατί δεν έκατσα καλά»

Παρουσίαση βιβλίου Γεράσιμου Αρσένη «Γιατί δεν έκατσα καλά»
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, με πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, πνευματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Γεράσιμου Αρσένη με τίτλο: «Γιατί δεν έκατσα καλά» (Εκδόσεις Gutenberg). Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Αρσένη και στις δυσκολίες εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ανέλυσε μεθοδικά τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης τονίζοντας ότι σήμερα 15 χρόνια μετά τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο παραμένουν επίκαιρα, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφης Μπουζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς σχεδιάστηκε και εφαρμόσθηκε η μεταρρύθμιση και, τέλος, ο υπεύθυνος Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών Αχαΐας κ. Γιώργος Ζησιμόπουλος, ο οποίος τόνισε στο πώς η εκπαιδευτική κοινότητα υποδέχθηκε και αντιμετώπισε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, έκλεισε με την παρέμβαση του συγγραφέα του βιβλίου Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος από το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα, αναφέρθηκε στο σήμερα και τόνισε τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία που ξεκινά, ώστε να είναι πετυχημένος. Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει καταρχήν να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν το Εκπαιδευτικό Σύστημα (γενική παιδεία, ισότιμη πρόσβαση, δια βίου μάθηση κλπ.) και στη συνέχεια πρότεινε τη συγκρότηση μιάςς Ανεξάρτητης Αρχής Εκπαιδευτικών Υποθέσεων, που θα αποτελείται από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που  θα πρέπει να αναλάβει το έργο της εξειδίκευσης. 
Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν οι πρώην Πρωθυπουργοί Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Κ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Ν Σακελλαρίου, ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο Υφυπουργός Θ Πελεγρίνης , ο Υπουργός  Π. Κουρουμπλής,, οι Αναπληρωτές Υπουργοί  Ν. Ξυδάκης, Θ Φωτίου , Ρ. Αντωνοπούλου, Δ. Βίτσας,  οι Υφυπουργοί Ο. Γεροβασίλη , Π. Σγουρίδης  ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας και ο πρώην Αντιπρόεδρος Π. Κρητικός , η πρώην Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, οι πρώην Υπουργοί Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ν. Σηφουνάκης, Π. Ρουμελιώτης ,Π. Παναγιωτόπουλος , Γ. Γιακουμάτος, Σ. Δήμας, Σπ. Κουβέλης, Π. Οικονόμου ,Σ Παπαθεμελής , Κ. Μπαντουβάς ,Ν. Μαραβέγιας , οι βουλευτές Σ. Λυκούδης, Α. Θεοπεφτάτου, Ο. Τεληγιορίδου, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και σύζυγος του Γ. Αρσένη Λούκα Κατσέλη, ο Πρόεδρος της Apha Βank και Πανεπιστημιακός κ Β. Ράπανος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καβαθάς, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Β. Βασιλικός, ο σκηνοθέτης Γ. Σμαραγδής, ο Σπύρος Μερκούρης,  οι Πανεπιστημιακοί , Α. Καζαμίας, Κ. Βεργόπουλος,  Κ Γατσιος,  Ι. Καζάζης, Μ. Κασσωτάκης, Θ Εξαρχάκος , Μ. Τζάνη, Σ. Πριόβολου, Δ. Σπινέλλης,  Γ. Πυργιωτάκης,  Β. Καραποστόλης, Α Σαρρης , Γ. Μέργος, Ν. Βεττας, Γ Χρήστου , Γ. Σαπουντζόγλου , Ν. Αλεξανδρής, Ν. Μπλέσιος, Δ. Χατζηδήμου, Α. Αλεξόπουλος , ο πρώην Αναπληρωτής  ΓΓ του ΟΗΕ κ Σ. Μουσούρης  κ.α.    
Εφημερίδα των Κεφαλλήνων – ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.112.2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ