Διοργάνωση της 17ης Ετήσιας Συνάντησης Μουσείων Νεώτερου Πολιτισμού

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώνει την 17η Ετήσια Συνάντηση Μουσείων Νεώτερου Πολιτισμού με θέμα: «Μνήμες ανθρώπων και ιστορίες αντικειμένων: προφορικές μαρτυρίες και μουσεία».

Η θεματική της Συνάντησης εστιάζει στην υιοθέτηση και αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών στα μουσεία, ένα πρόσφορο εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό εργαλείο, που αποβλέπει στον εμπλουτισμό της γνώσης για τα αντικείμενα, στη διεύρυνση της πρόσληψης μηνυμάτων και παραγωγής ερμηνειών και στη συμμετοχική δράση της κοινότητας. Η ημερίδα αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των δράσεων των μουσείων / φορέων και στην αποτύπωση και διάχυση βέλτιστων πρακτικών του εγχώριου πολιτιστικού πεδίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, Αγ. Ασωμάτων 15, στο Θησείο.

Δείτε και κατεβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη