Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Approved for Adoption»

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 08-12-2015 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στην προβολή της ταινίας «Approved for Adoption»(Εγκρίθηκε για υιοθεσία) του Γιουνγκ Σικ Γιουν. Μία πρωτότυπη αυτοβιογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων από την ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, που συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίζει το θέμα της υιοθεσίας με τρυφερότητα και χιούμορ. Βασισμένη στο κόμικ του σκιτσογράφου-σκηνοθέτη. Ελεύθερη είσοδος.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «COULEUR DE PEAU: MIEL» | «ΧΡΩΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΜΕΛΙ»

Ο Jung είναι σκιτσογράφος, 42 ετών, σύμφωνα με το μητρώο του, όμως ο ίδιος προτιμά να τοποθετεί τη γέννησή του στην ηλικία των 5, όταν ένας αστυνομικός τον βρήκε να περιφέρεται μόνος του στους δρόμους της Σεούλ. Έτσι έγινε ένας από τους 200.000 Κορεάτες που εγκρίθηκαν για υιοθεσία και δόθηκαν σε οικογένειες σε όλο τον κόσμο.
Ο Jung αποφάσισε να επιστρέψει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, προκειμένου να αναπνεύσει τον αέρα της πατρίδας του, να πατήσει τη γη των προγόνων του και ίσως να βρει τα ίχνη της βιολογικής του μητέρας. Αυτό το ταξίδι συμφιλίωσης με τις ρίζες του και με τον εαυτό του (γυρισμένο ως ντοκιμαντέρ) οδηγεί τον ήρωά μας να ανακαλέσει (ως κινούμενα σχέδια) στιγμές από την παιδική του ηλικία και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι την ωρίμανση και τη συνάντησή του με τη σύζυγό του (επίσης υιοθετημένη).

"Το υλικό είναι πραγματικό και ήταν δύσκολο να καθοριστεί ένα αυστηρός άξονας της ιστορίας. Πάντα παρέμεινε σε κίνηση, μέχρι το τέλος. Μια ταινία, με κύριο θέμα την αναζήτηση ταυτότητας, δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς… Ωστόσο, ο τελικός σκοπός είναι η καθολικότητα αυτής της αναζήτησης και θέλουμε να αγγίξει την καρδιά όλων των ανθρώπων…» – Jung Sik Jun , σκηνοθέτης-σκιτσογράφος

"Όπως η Μαριάν Σατραπί στο Περσέπολις, ο Γιουνγκ εξιστορεί μέσω του graphic novel, το πεπρωμένο της παιδικής του ηλικίας... πέταξε με αντίθετους ανέμους, υπέστη εξορία και αρνήθηκε την καταγωγή του πριν από την αποδοχή."
Δείτε το τρέιλερ και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο site των Φίλων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ