Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθιώτιδα: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ
CHRISTMAS HOLIDAY MILONGA “LAMIA TANDA”
18, 19 & 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Βραδιά Αργεντίνικου Tango και Δημιουργικά Εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο, για μικρούς και μεγάλους και την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα πλαίσια του «Χριστουγεννιάτικου Εργαστήριου» του Φεστιβάλ Οίτης.
 Αυτές τις Γιορτές τα παιδιά δημιουργούν παίζοντας στο «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» του Φεστιβάλ Οίτης, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα».Ένας μήνας με Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Συναυλίες, Παιδικό θέατρο, Κουκλοθέατρο, Παραμύθια, και πολλά πολλά Εργαστήρια.Παράλληλα λειτουργούν το εργαστήρι «Ο καλικάντζαρος ξυλουργός και οι μικροί βοηθοί του», ο Ξυλόφουρνος της Στριφτόπιτας, η ραπτομηχανή της Μοδίστρας, ο Αργαλειός της Υφάντρας, η πίστα ρόλερ με τα Ταρανδάκια, το κομμωτήριο των Ξωτικών, το κιόσκι της βάφλας, της σοκολάτας, της τρούφας, του ρακόμελου, του Gluhwein , της μαρμελάδας , ενώ στο σπίτι του Αγρότη θα αποθηκεύσουμε για τους Καλικάντζαρους όλα τα καλούδια της Ρουμελιώτικης γης.

Δείτε το πρόγραμμα των επόμενων Εκδηλώσεων.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
-    Εργαστήρι παρασκευής ροφημάτων:
Latte art Ηome Εdition - Εργαστήρι για παρασκευή ροφημάτων στο σπίτι ή στο γραφείο. Οι Barista του Biberon θα μοιραστουν μαζί σας μικρά μυστικά για να μπορέσετε να απολαύσετε έναω υπέροχο καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο σας.
Διοργάνωση : Biberon boutique cafe & premium espresso Filicori Zecchini.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών – Δηλώσεις στα τηλέφωνα 2231051075 και 6936994980
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης : 6.00 μ.μ.


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

-    Εργαστήρι Wood Decoration:
Κατασκευή ξύλινων διακοσμητικών για παιδιά, από το Σπύρο Τσιρώνη. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών – Δηλώσεις στα τηλέφωνα 2231051075 και 6936994980
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 4 μ.μ.


-    Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής γαι παιδιά:
Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για μικρούς ζαχαροπλάστες από τα ζαχαροπλαστεία «Λούκας». Ηλικίες: από 5 ετών και άνω. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γεωργία Λούκα. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.Για κρατησεις θέσεων: 6973794976 (Γεωργία Λούκα)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 6.00μ.μ.

-    Christmas Holiday Milonga «LaMia Tanda» από το Ωδείο OPUS ARTE
Tango Argentino… Ένας χορός που χαρακτηρίζεται από μουσικότητα, ταχύτητα, μεταβολές στη δυναμική της κίνησης και παρουσιάζει έντονα δραματικά στοιχεία.Η τελευταία milonga του χρόνου, μας βρίσκει σε γιορτινή διάθεση σε έναν καταπληκτικό χώρο, ιδανικό για πολύ χορό…
Χορέψτε στα βήματά του.. σε μια ατμοσφαιρική milonga με σεβασμό στην παράδοση, την κουλτούρα και στις αρχές του Tango Argentino…
Ώρα έναρξης : 22.00


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

-    Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά.
Choco-λιχουδιές από τα Ζαχαροπλαστεία «Λούκας»: Φτιάχνουμε γλυκίσματα με σοκολάτα. Ηλικίες: από 5 ετών και άνω. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γεωργία Λούκα. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Για κρατησεις θέσεων: 6973794976 (Γεωργία Λούκα)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 12.00μ.μ.


-    «Οι περιπέτειες του Μάγου Funtastico» παιδική διαδραστική παράσταση
Το κοινό μαζί με τον μάγο Funtastico είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης: «Oι περιπέτειες του μάγου Funtastico» όπου τα παιδιά, αφού ντυθούν με μαγικά ρούχα και κρατήσουν μαγικά ραβδιά, συμμετέχουν άμεσα στα μαγικά του μάγου και αφού συγκεντρώσουν όλα τα μαγικά στοιχεια καταφέρνουν να εμφανίσουν ζωάκια φτιαγμένα από μπαλόνι, καραμέλες, παιχνίδια καθώς και ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός παιδιού!!! Ενα θέαμα που καλλιεργεί τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των παιδιών μέσα απο μαγικά νούμερα, παιχνίδια και άφθονο γέλιο!!!
Μία κωμική και διαδραστική παράσταση απ’την οποία δεν λείπουν τραπέζια που πετάνε, λουλούδια που εμφανίζονται αλλά και η αναπαράσταση μιας πραγματικής χιονοθύελλας που μεταφέρεται στο χώρο σας ως που να πείτε άμπρα κατάμπρα.
Σενάριο: Costa Funtastico
Σκηνοθεσία: Ξενοφών Ξενάκης
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 3.00μ.μ.


-    Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής & Μουσικής Προπαιδείας :
Με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού του Ωδείου «Τέχνης Έργον», Εένης Γεράκη.
Μήπως στα παιδιά σας βλέπετε έναν μικρό μουσικό; Μήπως στο άκουσμα μιας μελωδίας τα πάντα γύρω τους μετατρέπονται σε «μουσικά όργανα»; Ελάτε να το ανακαλύψετε μαζί με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, στο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 3,5 – 6 χρονών…Τα οφέλη…πολλά!!!
Μέσω της Μουσικοκινητικής Αγωγής & Μουσικής Προπαιδείας η αίσθηση του ρυθμού ενισχύεται από τον πειραματισμό με ρυθμικά μοτίβα & την χρήση κρουστών οργάνων. Η κινητικότητα των παιδιών διοχετεύεται σε μουσικά παιχνίδια που ενισχύουν το ρυθμικό έλεγχο &  η διδασκαλία έχει το χαρακτήρα μουσικού συνόλου όπου συμμετέχει ενεργά το κάθε παιδί. Έτσι προάγεται η επικοινωνία & αναπτύσσεται η κοινωνικότητα των μικρών μαθητών ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται η αγάπη τους για τη Μουσική.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων – Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις  στα τηλέφωνα: 6998492611 & 22310 52288
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης : 6.30 μ.μ.

-    Παιδικές Φωνές … Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες :
Η παιδική χορωδία «Opus Arte» και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου «Τέχνης Έργον» σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Σας περιμένουμε όλους να τραγουδήσουμε μαζί!!!

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

Για όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια: xwra.gr/events

info:
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …