Ο σκύλος Τζακ Ράσελ

Τα μικρά λευκά σκυλιά που μοιάζουν με αλεπού που γνωρίζουμε σήμερα, για πρώτη φορά εκτράφηκαν από τον ηγουμένο John Russell , ένα παπά και ενθουσιώδη κυνηγό που γεννήθηκε το 1795. Στην αρχή αγόρασε ένα μικρό λευκό θηλυκό τεριέ με μαύρα μπαλώματα, που ονομάζοταν Trump, από ένα γαλατά στο κοντινό μικρό χωριουδάκι της Elsfield . Η Trump ήταν ένα ιδανικό Fox terrier, ένας όρος ο οποίος εκείνη την εποχή χρησιμοποιούταν για οποιοδήποτε τεριέ ειδικευόταν στο ξεφώλιασμα αλεπούδων. Ο Davies, ένας φίλος του Ράσελ, έγραψε πως η Trump ήταν ένα ζώο που ο Russell δεν είχε δει παρά μόνο στα όνειρά του. 
Ο σκύλος αυτός αποτέλεσε τη βάση για ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής που ανέπτυξε μια ράτσα τεριέ με υψηλή αντοχή στο κυνήγι και με θάρρος να κυνηγά αλεπούδες έξω και κάτω από το έδαφος.
 Από το 1850, αυτά τα σκυλιά είχαν αναγνωριστεί ως ξεχωριστή φυλή, που θα έπρεπε να είναι μικρού μεγέθους, όχι μεγαλύτερα από 10 κιλά, κυρίως άσπρα με μια βούλα στο ένα μάτι σαν μπάλωμα και λίγο σκούρο χρώμα στην άκρη της ουράς. Αυτά είναι μέχρι σήμερα τα Τζάκ Ράσσελ.
Τα Jack Russell Terrier είναι δραστήρια, περήφανα αλλά και χαρούμενα σκυλάκια που διψάνε για μάθηση και περιπέτεια. Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, τους αγνώστους και τα άλογα ενώ δεν ανέχεται τις γάτες, τα τρωκτικά και τα άλλα σκυλιά. Θεωρείται πολύ υγιής ράτσα.









Πηγή:  ratses.gr
Νεότερη Παλαιότερη