Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Γαλλία χάνει τη συνήθεια της συνοδείας κρασιού με το φαγητό

H Γαλλία χάνει τη συνήθεια της συνοδείας κρασιού με το φαγητό

Με € 9.500.000.000, ο τομέας των οίνων και οινοπνευματωδών ποτών παρέχει και πάλι το δεύτερο μεγαλύτερο πλεόνασμα για το γαλλικό εμπορικό ισοζύγιο, αντανακλώντας όχι μόνο την εξαγωγική επίδοση του «Made in France», αλλά και πολύ περιορισμένες εισαγωγές. Ο Ισπανικός Οργανισμός Εξαγωγών και Επενδύσεων (ICEX) πιστεύει ότι η εισαγωγή των ξένων κρασιών δεν είναι καθόλου εύκολη σε μια χώρα που έχει συνηθίσει στις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών και στις εγχώριες γεωγραφικές ενδείξεις, που συνδέονται με μια ποιότητα και μια μεγάλη φήμη. Ενώ κυριαρχούν όλα τα είδη των κρασιών που καταναλώνονται, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της FranceAgriMer, το 92% των κρασιών που καταναλώνονται στη Γαλλία και προέρχονται από τη Γαλλία. Αντιπροσωπεύοντας το 90% των όγκων που εισήχθησαν στη Γαλλία το 2012, οι τρεις κύριοι προμηθευτές της Γαλλίας ουσιαστικά αφορούν οίνους χύδην. 

Το τμήμα υποστήριξης εξαγωγών ICEX συμβουλεύει τις ισπανικές εταιρείες να μην εμπλακούν στην περιπέτεια της μεγάλης διανομής (η οποία πωλεί το 80% του κρασιού που καταναλώνεται στη Γαλλία), και να προτιμηθεί το παραδοσιακό δίκτυο. Με τη συνέργεια της ανάπτυξης των tapas, οι ισπανοί παραγωγοί βασίζονται να αναπαράγουν τα πρότυπα των εστιατορίου του Μαρόκου και της Ιταλίας, που προσφέρουν κυρίως κρασιά από τις χώρες τους. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να επιλεγούν κρασιά ποιότητας με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Εάν η γαλλική αγορά χαρακτηρίζεται ως ώριμη αγορά με μεγάλες δυνατότητες στον τομέα των κρασιών μεσαίου βεληνεκούς, ο ICEX προσδιορίζει δύο πηγές ανησυχίας: την αυστηρή νομοθεσία για την κατανάλωση αλκοόλης (το Υπουργείο Υγείας επισήμανε με σοβαρότητα την εφαρμογή του νόμου Evin) και την αδυσώπητη μείωση της κατανάλωσης οίνου (από 100 λίτρα ανά κάτοικο και ανά έτος το 1960, σε λιγότερο από 50 λίτρα / κάτοικο το 2013). Όπως και άλλες παραδοσιακές χώρες παραγωγής, η Γαλλία χάνει τη συνήθεια της κατανάλωσης κρασιών που συνοδεύουν τα γεύματα των κατοίκων της, υποστηρίζει ο ICEX.

Πηγή: keosoe.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ