Ισπανία: Βρέθηκε «χαμένο» θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγα

Εντελώς τυχαία βρέθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ένα θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγα, το οποίο θεωρούνταν χαμένο εδώ και 400 χρόνια. Ο Λόπε δε Βέγα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ισπανικής μπαρόκ λογοτεχνίας, ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της "Χρυσής Εποχής" της Ισπανίας και ένας από τους γνωστότερους θεατρικούς συγγραφείς του 17ου αιώνα. 
Το έργο ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας Αλεχάντρο Γκαρθία Ρέιντι, ο οποίος ερευνούσε στη Βιβλιοθήκη για λογαριασμό του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Το έργο τιτλοφορείται Mujeres y Criados —"Γυναίκες και Υπηρέτες"— και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ 1613-'14, την εποχή που η λογοτεχνική παραγωγή του δε Βέγα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Το χειρόγραφο αντίγραφο που εντόπισε ο Ρέιντι χρονολογείται από το 1631. 
Η ύπαρξη του έργου ήταν γνωστή χάρη σε έναν κατάλογο που είχε αφήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, στον οποίο αναφερόταν λεπτομερώς στα δημιουργήματά του. Μολονότι θεωρείτο χαμένο, το χειρόγραφο ήταν στην κατοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το 1886. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το "χαμένο" έργο να παρουσιαστεί στο θέατρο το επόμενο φθινόπωρο. #buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!