Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με 13,95 εκ. εκατόλιτρα κατανάλωση κόκκινου οίνου, οι Κινέζοι μπροστά από τους Γάλλους και τους Ιταλούς

Με 13,95 εκ. εκατόλιτρα κατανάλωση κόκκινου οίνου, οι Κινέζοι μπροστά από τους Γάλλους και τους Ιταλούς
Δημοσιεύθηκε με σκοπό να υποστηρίξει την καμπάνια εγγραφής στην επόμενη ασιατική έκδοση της Vinexpo (από 27 έως 29 Μαΐου 2014 στο Χονγκ Κονγκ), η πιο πρόσφατη μελέτη του IWSR αφιερωμένη στην Κίνα με τίτλο " ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατανάλωση ερυθρού οίνου". Σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο, οι κινέζοι (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ) κατανάλωσαν 155 εκατομμύρια κιβώτια ερυθρών οίνων το 2013, οι γάλλοι κατατάχθηκαν δεύτεροι με 150 εκατομμύρια κιβώτια (9 λίτρα), ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς με 141 εκατομμύρια κιβώτια. Σύμφωνα με το IWSR, η αγάπη της Κίνας για τους ερυθρούς οίνους, δεν βασίζεται στο «γαλλικό παράδοξο» (υπεύθυνο για την έκρηξη της ιαπωνικής κατανάλωσης στη δεκαετία του 1990). Στην Κίνα, «το κόκκινο χρώμα είναι θετικό χρώμα και είναι συνώνυμο της τύχης και της δύναμης», άλλωστε είναι το κυρίαρχο χρώμα της σημαίας της Κίνας.

Ξεπερνώντας τις δύο παραδοσιακές οινοπαραγωγικές χώρες, η κινέζικη αγορά διατηρεί τη δυναμική κατανάλωση σε μακροχρόνια βάση. Ενώ η Κίνα παρουσίασε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού μεταξύ του 2007 και του 2013 (+175%), η Γαλλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν πτωτικούς δείκτες (αντιστοίχως -18 και -6%). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί , οι Κινέζοι καταναλωτές προτιμούν τα τοπικά κρασιά. Το 2013, μόνο το 18,8% των κρασιών που καταναλώθηκαν στην Κίνα ήταν εισαγόμενα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …