6 αθηναϊκά μεζεδοπωλεία για τσιμπολόγημα!

του Γιώργου Κόκουβα
 in2life.gr
Η παρέα έχει μία ελαφριά… λιγούρα αλλά δεν θέλει κιόλας πλήρες γεύμα σε εστιατόριο με όλα τα παρελκόμενα. Αντίθετα, προτιμά να πιει ένα ποτό και να τσιμπολογήσει, ή απλώς να συνοδεύσει το κρασάκι της με νόστιμους μεζέδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απάντηση κρύβεται στα στέκια της πόλης που σερβίρουν μεζεδάκια ή μικρές μερίδες φαγητού και μας βοηθούν να τη βγάλουμε παρεΐστικα και οικονομικά. Όπως τα παρακάτω έξι μπαρ-μεζεδοπωλεία που έμαθαν στην Αθήνα… να τσιμπολογάει. 

 Χαμηλά, ξύλινα τραπεζάκια, καθίσματα φτιαγμένα από «βιομηχανικά» καφάσια, ατμοσφαιρικός φωτισμός και εκατοντάδες διαφορετικές ετικέτες μπύρας είναι τα συστατικά ενός από τα πιο ωραία στέκια στην Κολοκοτρώνη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι τα μεζεδάκια του: Αντί για μεγάλες ποικιλίες, όπως οι υπόλοιπες μπυραρίες, σερβίρει μικρά πιατάκια ελληνικής κουζίνας, από πατάτες φούρνου και μπιφτεκάκια μέχρι λουκάνικα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2€ για την μπύρα και κυμαίνονται στα 3-4€ για κάθε πιατάκι.



 *Καπετάν Fishάει 
Εμμ. Μπενάκη 27-29, τηλ: 2103300035 
Καινούριο άφιξη κάπου ανάμεσα στην Σόλωνος και την Ακαδημίας, επί της οδού Μπενάκη, ο Καπετάνιος προτείνει μια νέα ιδέα που δεν έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας: Γρήγορη ψαροφαγία, που δεν αναλώνεται στο απλό βρετανικό fish and chips. Στους πάγκους και το βιομηχανικό σκηνικό του μαγαζιού, θα διαλέξετε από τα φρέσκα ψάρια της βιτρίνας, όπως τσιπούρα, λαβράκι ή σολομός (περίπου 8€ ανά μερίδα) ή και φρέσκα αφρόψαρα, γαύρο ή μαρίδα στο τηγάνι, (4€), ενώ για ακόμη πιο «fast fish food» θα επιλέξετε μια πρόταση που έρχεται κατευθείαν από την γέφυρα του Γαλατά: Σάντουιτς με φρέσκο φιλέτο από λαβράκι με μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι και σος ταρτάρ (4,5€). Θα τα απολαύσετε μαζί με οικονομικότατο κρασάκι (από 6€ για το μικρό μπουκάλι και από 9€ για το μεγάλο).

 *By the glass 
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560 
Το πιο ατμοσφαιρικό wine bar του κέντρου βρίσκεται σε μια απρόσμενη τοποθεσία, στην μικρή στοά Ράλλη, μια ανάσα από το Σύνταγμα και την Πλάκα. Με φόντο τους ροζ τοίχους και το όμορφο αίθριό του, στο By the Glass θα επιλέξετε από περίπου ογδόντα ετικέτες ελληνικών κρασιών σε ποτήρια τριών μεγεθών για μεγαλύτερη ευελιξία σε ποσότητα και οικονομία. Το καλό με την φιλοσοφία του By the Glass είναι πως έχετε την δυνατότητα όχι μόνο να δοκιμάσετε περισσότερες της μίας ετικέτες, αλλά και να τις συνοδεύσετε χωρίς… τύψεις για τον κουμπαρά σας με τα ωραιότατα μεζεδάκια, που στοιχίζουν περί τα 5-6€ έκαστο. Εμείς δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά ντακάκια με πέστο, τα φιλετίνια κοτόπουλου και τα μπιφτεκάκια με την σπιτική μουστάρδα και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

*Βρούτος 
Μεζεδοκαφενείο  Αμύντα 12, Παγκράτι, τηλ: 2107219254 
Ατμόσφαιρα vintage καφενείου, ωραίος, ζεστός ψηλοτάβανος χώρος, ρακές, κρασί ή ούζο και μία λίστα σπιτικών μεζέδων που συνεχώς ανανεώνεται: Στον Βρούτο, την αγαπημένη μας γωνιά στην παγκρατιώτικη πλατεία Προσκόπων, τσιμπολογάμε… ασύστολα, δοκιμάζοντας από παστίτσιο λαχανικών και δροσερή σαλάτα ταμπουλέ μέχρι σπιτικό κοκκινιστό μοσχαράκι – υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο για κρασί και τσιμπολόγημα από πολλά πιατάκια.

*Belami 
 Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, τηλ: 21 04175740 
Στο ιστορικό δρομάκι που οι Πειραιώτες αποκαλούν «πασαρέλα», στο υπέροχο νεοκλασικό που προ δεκαετιών έκανε… τραγούδι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα καθίσετε στα «αριστοκρατικά» τραπέζια, θα θαυμάσετε τον αναπαλαιωμένο διάκοσμο και θα αρχίσετε… τις δοκιμές: Κρητικό κατσικάκι, σπιτικά αλλαντικά από τη Θράκη, φακή από τα Επτάνησα, αλίπαστα από την Χαλκιδική, γλυκά και σπιτικές μαρμελάδες από τη Θεσσαλία και δεκάδες ακόμα μεζέδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στον κατάλογο του Belle Amie, τον οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Χρήστος Τζιέρας. Συνοδέψτε τους μεζέδες με διάφορες ετικέτες ούζου, ή και με ελληνικά… κοκτέιλ, αν προτιμάτε την μιξολογία αντί της απόσταξης. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα λογικά 12-15€ κατ’ άτομο.

*Μινιατούρα 
Ρόμβης 21, τηλ: 210 3233459
 Όνομα και πράγμα, η Μινιατούρα εκτός από τον μικρό αλλά όμορφο, «σπιτικό» της χώρο, σερβίρει και μικρές μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού σε… λειψές τιμές, κάνοντάς την την ιδανική επιλογή αν τύχει και βρεθείτε στην πιο hot περιοχή του κέντρου, κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Αγία Ειρήνη. Έχουμε δοκιμάσει κοκκινιστικό μοσχαράκι, γεμιστό καλαμάρι και άλλα μαγειρευτά ημέρας, τα συνοδεύσαμε με μπύρα, από την μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες και πληρώσαμε λιγότερα από 12-15€ κατ’ άτομο. 


Πηγή: www.in2life.gr
Νεότερη Παλαιότερη