Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πουρές πατάτας με πανσέτα και blue cheese

Πουρές πατάτας με πανσέτα και blue cheese
ΥΛΙΚΑ

5 πατάτες

90 γρ. πανσέτα

90 γρ. τυρί κρέμα

120 ml. γάλα

200 γρ. ξινόγαλο

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Αλάτι 1 κ.γ.

110 γρ. blue cheese θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πανσέτα. Την τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και τη σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.

Βάζουμε τις πατάτες στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξινόγαλο, το γάλα, το βούτυρο και αλάτι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την  πανσέτα και το blue cheese και σερβίρουμε.
http://www.typos.com.cy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ