Συζητώντας με τον Στέλιο Ράμφο στο Κτήμα Γεροβασιλείου


 Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου φιλοξενεί τον Στέλιο Ράμφο σε μία συζήτηση ανοιχτή σε όλους. Ο συγγραφέας έρχεται στο Κτήμα Γεροβασιλείου για να δεχτεί ερωτήσεις και να δημιουργήσει έναν διάλογο με το κοινό. Ερωτήσεις για τα βιβλία του, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την ιστορία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο.
Η δημοσιογράφος Όλγα Σελλά, της Καθημερινής, σε συνέντευξή της με τον Στέλιο Ράμφο, αναφέρει μεταξύ άλλων: Ο Στέλιος Ράμφος δέχεται όλες τις ερωτήσεις, είναι έτοιμος να εξηγήσει τις οποιεσδήποτε απορίες και την ίδια στιγμή ο συνομιλητής του κάνει ένα ιδιωτικό σεμινάριο για το πώς ο δυτικός άνθρωπος αποδέχθηκε την ιστορικότητα του, ανέλαβε τις ευθύνες του, ωρίμασε – μια διαδικασία που οδήγησε στην Αναγέννηση, στον Διαφωτισμό.
Ο Στέλιος Ράμφος είναι φιλόσοφος, στοχαστής, συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι σπουδάζοντας Φιλοσοφία, όπου και δίδαξε. Η πλούσια βιβλιογραφία του αντικατοπτρίζει τις πνευματικές αναζητήσεις του, τις θέσεις και τις προτάσεις του αναφορικά με τον μαρξισμό, την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού, τους συσχετισμούς της σύγχρονης πνευματικής δημιουργίας με την ελληνορθόδοξη παράδοση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συζητώντας με τον Στέλιο Ράμφο στο Κτήμα Γεροβασιλείου
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013, 19.00
Είσοδος ελεύθερη

http://daysart.gr
Νεότερη Παλαιότερη