Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμία - Παρουσίαση βιβλίου: Απο τον έρωτα του Σανατόριου στον έρωτα της Ποίησης


Η Λαμία, η μιά απο τις 5 ελληνικές πόλεις με Ιστορία Σανατόριου υποδέχεται και τιμά τους:

Κώστα Γουργουλιάνη (Καθηγητή Πνευμονολογίας και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και Νίκο Κυριαζή (καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - συγγραφέα) παρουσιάζοντας το βιβλίο τους - μυθιστορηματική βιογραφία "ΑΝΝΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ - Ο έρωτας και το όνειρο" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 8.30 μμ.


Παρουσιάζουν οι:
Γιώργος Σαγιάς, Δάσκαλος - ποιητής - τ. αντιδήμαρχος επι των Πολιτιστικών
Μανώλης Μάνος, Πνευμονολόγος - επιμελητής Γ. Ν. Λαμίας
Κώστας Καρκάνης (Κώστας Αινιάν), Πνευμονολόγος - σκηνοθέτης Κινηματογράφου.

Οργανωση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙ
Με την αιγίδα: ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ - ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ