Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ελλάδα εισάγει προϊόντα σε τεράστιες ποσότητες που τα έχει η ίδια σε αφθονία!

Η Ελλάδα εισάγει προϊόντα σε τεράστιες ποσότητες που τα έχει η ίδια σε αφθονία! Εάν ληφθεί υπόψη ότι το 2011 η Ελλάδα εισήγαγε πάνω από 5.500 τόνους πορτοκάλια κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 30.000 τόνους λεμόνια κόστους κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ, 22.700 τόνους μήλα κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 175.000 τόνους πατάτες κόστους άνω των 75 εκατομμυρίων ευρώ, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελληνική αγροτική οικονομία πέφτει συνεχώς αφού η Ελλάδα παράγει όλο και λιγότερα αγροτικά προϊόντα.

Επίσης, δόθηκαν 380 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος, 355 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά χοιρινού κρέατος, και όσον αφορά την αγορά αρνιών και κατσικιών δόθηκαν περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα ψάρια, δόθηκαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ το 2011.

Και το θέμα είναι ότι για τα περισσότερα από τα παραπάνω προϊόντα γίνεται κομπίνα διότι πολλές φορές έχουν Ελληνική σφραγίδα για να βγάλουν έξτρα κέρδος οι παραγωγοί και για να προτιμηθούν και ευκολότερα από τους καταναλωτές που οι περισσότεροι βλέπουν με καλύτερο μάτι σαφέστατα τα Ελληνικά προϊόντα σε σχέση με τα ξένα. Και ενώ το κόστος των προϊόντων που πουλούν οι παραγωγοί είναι χαμηλό, οι πολίτες αγοράζουν τα προϊόντα με διπλάσιο ή και με τριπλάσιο κόστος.

Και φυσικά, οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και το μοντέλο ανάπτυξης που επιβάλλεται, έχουν την κύρια ευθύνη για το κατάντημα αυτό…

πηγή: ecotimes.gr
-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ