Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρήτη Θερμότητα από χαρούπια!

Παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας από χαρούπια με μικροβιακές και ηλεκτροχημικές διεργασίες. Παραγωγή συσσωματωμάτων ξύλου (πέλετς), με βάση το ελαιοπυρηνόξυλο, τα ελαιοκλαδέματα και το πριονίδι. Ξήρανση της λάσπης των βιολογικών καθαρισμών μόνο με ηλιακή ενέργεια.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα διαφόρων ερευνητικών προσπαθειών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, για τα οποία έχει λάβει και σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα της καινοτομίας και πλέον ζητούμενο είναι να υπάρξει ικανοποιητική διασύνδεση με τον επιχειρηματικό κλάδο προκειμένου οι συγκεκριμένες εφαρμογές καθώς και άλλες να υλοποιηθούν, σε μεγάλη κλίμακα, στην πράξη.

Ορισμένα από τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης παρουσίασε ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Γιάννης Βουρδουμπάς, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας ερευνητών - συνεργαζόμενων επιχειρηματιών στο πλαίσιο προγράμματος ενθάρρυνσης και υποστήριξης Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για έρευνα και ανάπτυξη (έργο R&D Industry), που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ