Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρασί και τσικουδιά στα ράφια αγορών της Ευρώπης


 Παρά τις τρικλοποδιές που δέχτηκε από το ψυ διευκολύνει και να βοηθά τις επενδύσεις τις απομακρύνει», ένας νέος επιχειρηματίας στο χωριό Καλή Συκιά νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, ο Πέτρος Ζουμπεράκης, όχι μόνο κατάφερε να ορθοποδήσει αλλά και να ανοίξει τα φτερά του σε χώρες του εξωτερικού. Σήμερα τα προϊόντα των αγροτικών επιχειρήσεών του εξάγονται σε πέντε χώρες της Ευρώπης και να ετοιμάζονται να μπουν και στα ράφια εμπορικών επιχειρήσεων της χοφθόρο γραφειοκρατικό σύστημα που «αντί ναΑμερικής και του Καναδά…


Η επιχείρηση του Πέτρου Ζουμπεράκη (παραδοσιακό οινοποιείο, τυποποίηση) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1996 και είναι μια πλήρης καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, που περιλαμβάνει καλλιέργεια αμπελώνων, μεταποίηση και εμπορία προϊόντων οίνου, τσικουδιάς, ξυδιού κ.ά.

Καλλιεργούνται με βιολογικούς τρόπους  στις πλαγιές του ιστορικού βουνού «Κρυονερίτης» 65 στρέμματα αμπελώνων και με τους συνεργαζόμενους αμπελουργούς η έκταση ανέρχεται στα 150 στρέμματα. Ελέγχονται και πιστοποιούνται από την Εταιρεία Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

κρασί ζουμπεράκης αγροτικές επιχειρήσεις αποστακτήριο κρασί ζουμπεράκης αγροτικές επιχειρήσεις αποστακτήριο

Συμφερόντων της οικογένειας είναι και το ποτοποιείο και η  βιοτεχνία απόσταξης «Κυριάκος Π. Ζουμπεράκης και Σια ΕΕΕ», που δραστηριοποιείται  στην απόσταξη, εμφιάλωση και εμπορία βιολογικής  τσικουδιάς Κρήτης, λικέρ, ρακόμελου κ.τ.λ., που είναι η μοναδική επιχείρηση στο είδος της στη δυτική Κρήτη.

Ο κ. Ζουμπεράκης είναι κατηγορηματικός στην άποψή του: «Ο τόπος θα βγει  από την κρίση από την παραγωγή. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και έχουμε τόσα προϊόντα να παράγουμε που μπορούμε να φτάσουμε σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, όμως, το Κράτος αντί να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προκαλούν ανάπτυξη, με το γραφειοκρατικό  σύστημα  που διαθέτει  μπαίνει φραγμός. Η γραφειοκρατία στη χώρα μας είναι θανατηφόρα, χάνονται έσοδα για το Κράτος και ημέρες εργασίας…»

ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι  επιχειρήσεις της οικογένειας Ζουμπεράκη στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτήρια 1,5 στρέμματος, διαθέτουν πλήρη και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να παράγονται και να διατίθενται στην αγορά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Θα μπορούσαν αυτές οι αγροτικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες-πιλότος για την πραγματική ανάπτυξη και αναγέννηση της κρητικής γης που εγκαταλείφθηκε και ρημάζει.

Τα προϊόντα των οινοποιητικών επιχειρήσεων Ζουμπεράκη εξάγονται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Κύπρου ενώ  τις προσεχείς μέρες θα σταλούν δείγματα των προϊόντων σε Αμερική και Καναδά.

MadeinCreta


-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …