Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννενα: Δημοτικός Ξενώνας Φιλοξενίας Αστέγων

Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της παλιάς Παιδόπολης «Αγία Ελένη» προκειμένου να εγκαταστήσει το Δημοτικό Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών από το υπουργείο Υγείας.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής  «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» , «για το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα και εν όψη του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα για την περιοχή μας , ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία Δημοτικό Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων. Πρόκειται για μια νέα δομή που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά φιλοξενήσαμε σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης μας περισσότερους από 40  άστεγους.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της δομής αυτής είναι η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου. Στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας ανήκουν τα κτίρια της  παλιάς Παιδόπολης « Η Αγία Ελένη» , τα  οποία είναι εντελώς εγκαταλειμμένα από 8ετίας.

         Σας παρακαλούμε θερμά για την παραχώρηση της χρήσης  ενός κτιρίου από αυτά, ώστε να στεγαστεί σε αυτό ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών.

         Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε επαναλάβει την διαδικασία αυτή και είχαμε την προφορική έγκριση του τότε Υφυπουργού Υγείας κ. Μπόλαρη, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω των εκλογών του Μαΐου   2012.

        Επειδή θεωρούμε ότι η δομή αυτή είναι  απαραίτητη για το Δήμο μας και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια και στήριξη σε ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και επειδή τα κτίρια της παλαιάς Παιδόπολης είναι εγκαταλειμμένα εδώ και οκτώ χρόνια, σας παρακαλούμε να δείτε θετικά το αίτημα μας και να μας παραχωρήσετε την χρήση ενός κτιρίου για τη στέγαση του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών».

http://www.localit.gr/?p=16637


-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ