Γιάννενα: Δημοτικός Ξενώνας Φιλοξενίας Αστέγων

Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της παλιάς Παιδόπολης «Αγία Ελένη» προκειμένου να εγκαταστήσει το Δημοτικό Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών από το υπουργείο Υγείας.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής  «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» , «για το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα και εν όψη του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα για την περιοχή μας , ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία Δημοτικό Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων. Πρόκειται για μια νέα δομή που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά φιλοξενήσαμε σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης μας περισσότερους από 40  άστεγους.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της δομής αυτής είναι η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου. Στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας ανήκουν τα κτίρια της  παλιάς Παιδόπολης « Η Αγία Ελένη» , τα  οποία είναι εντελώς εγκαταλειμμένα από 8ετίας.

         Σας παρακαλούμε θερμά για την παραχώρηση της χρήσης  ενός κτιρίου από αυτά, ώστε να στεγαστεί σε αυτό ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών.

         Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε επαναλάβει την διαδικασία αυτή και είχαμε την προφορική έγκριση του τότε Υφυπουργού Υγείας κ. Μπόλαρη, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω των εκλογών του Μαΐου   2012.

        Επειδή θεωρούμε ότι η δομή αυτή είναι  απαραίτητη για το Δήμο μας και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια και στήριξη σε ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και επειδή τα κτίρια της παλαιάς Παιδόπολης είναι εγκαταλειμμένα εδώ και οκτώ χρόνια, σας παρακαλούμε να δείτε θετικά το αίτημα μας και να μας παραχωρήσετε την χρήση ενός κτιρίου για τη στέγαση του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών».

http://www.localit.gr/?p=16637


-->
Νεότερη Παλαιότερη