Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος στην Λαμία και στον Γέροντα Βησσαρίωνα

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικόλαου βρέθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος όπου προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 
 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη την οποία δίδαξε με το λόγο του και την θυσία του ο Χριστός και υπογράμμισε την μεγάλη συνεισφορά των Ευεργετών του Έθνους που με κίνητρο την αγάπη τους προσέφεραν πολλά στην Εκκλησία και την Πατρίδα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καλωσόρισε στην Μητρόπολη Φθιώτιδος τον Σεβασμιώτατο κ. Νικηφόρο και αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, την αγιορείτικη καταγωγή, την ιεραποστολική του δράση και την εκπαιδευτική του ιδιότητα, καθώς ο Σεβασμιώτατος Κεντρώας Αφρικής εκάρει μοναχός και έζησε στο Άγιο Όρος, υπήρξε Σχολάρχης της Αθωνιάδος Σχολής και υπηρέτησε με ζήλο στην Ιεραποστολική Εκκλησία της Αλβανίας και τώρα ως Ιεράρχης στην περιοχή της Κεντρικής Αφρικής. 
Επίσης τόνισε τους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν την Μητρόπολη Φθιώτιδος με την Εκκλησία της Αλεξανδρείας και υπογράμμισε την συμβολή της τοπικής μας Εκκλησίας στο ιεραποστολικό έργο με την εξολοκλήρου χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Μουάνζα της Τανζανίας. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντώας Αφρικής κ. Νικηφόρος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την φιλοξενία και την αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπό του και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Μητρόπολή του στην Αφρική.
 Ακολούθως τελέσθηκε δέηση για τους Μεγάλους Ευεργέτες του Έθνους παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτού κ. Κωνσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Θωμά Στάικου και εκπροσώπων του Δήμου Λαμιέων, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Χρυσάννα Μωρίκη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρακώμης. Μετά την Θεία Λειτουργία οι δύο Αρχιερείς με τις συνοδείες τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος όπου τους υποδέχθηκε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής και προσκύνησαν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Αγάθωνος, το άφθαρτο σκήνωμα του Γέροντος Βησσαρίωνος και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τους χώρους της Μονής.
 Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής στην Ιερά Μητρόπολή μας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την πρόσκληση για μια νέα επίσκεψη του στη Μητρόπολή μας εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεβασμιώτατο Κεντρώας Αφρικής συνόδευε στη Λαμία ο αδελφός του Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος.

Νεότερη Παλαιότερη