Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή στήριξη στον ελληνικό τουρισμό

Tη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις, Αντώνιο Ταγιάνι.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε ότι δυστυχώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που ζητάνε οι χώρες του Νότου, να υπάρξει δηλαδή τέτοια πολιτική που θα επιτρέπει να αναπτύξουν αυτόν το σημαντικό τομέα της οικονομίας.

Αφού εξήγησε στον Επίτροπο τα πεπραγμένα του υπουργείου στον άξονα των μεταρρυθμίσεων στον τουριστικό κλάδο, η κ. Κεφαλογιάννη στάθηκε και στο κομμάτι του κοινωνικού τουρισμού ζητώντας ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από τη μεριά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού υπογράμμισε ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση. Μάλιστα, επεσήμανε ότι εργάζεται από κοινού με την Ελλάδα και στο θέμα της βίζας για την αύξηση τόπων τουριστικών ροών από τις Χώρες εκτός Σέγκεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ