Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάθε Τρίτη το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί... «Βγαίνει Αθήνα»!

Το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί εντάχθηκε επίσημα στην πρωτοβουλία «Βγαίνουμε Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων και προσφέρεται κάθε Τρίτη σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης προς 12€/φιάλη 750ml ή 3€/φιάλη 187ml.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, μέχρι 18 Δεκεμβρίου, οι οινόφιλοι καταναλωτές, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικά κρασιά σε πλήθος εστιατορίων, καφέ και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, μόνα τους ή συνοδεύοντας προτεινόμενα μενού, που προσφέρονται μόνο με 10€.

Τα σημεία εστίασης που συμμετέχουν, ανακοινώνονται στη σελίδα του Δήμου Αθηναίων (http://www.cityofathens.gr/vgenoumeathina), και διαθέτουν τουλάχιστον 4 διαφορετικές ετικέτες Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, διαφορετικών οινοπαραγωγών. Τηρώντας αυτή τη βασική προϋπόθεση, οι συμμετέχοντες χώροι μπορούν εάν θέλουν να έχουν σε προσφορά περισσότερες ετικέτες, περισσότερων οινοπαραγωγών. H ενέργεια αφορά φυσικά και στα καφέ και στα μπαρ, στα οποία όμως η αντίστοιχη προσφορά μπορεί να ισχύει και για τις ατομικές φιάλες των 187ml, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των ετικετών ή των οινοπαραγωγών.

Η συμμετοχή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) στη δράση «Βγαίνουμε Αθήνα» φέρνει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στην πρώτη γραμμή συμβάλλοντας στην τόνωση του κλάδου της εστίασης και στην οικονομική κίνηση του κέντρου της πόλης.

«Βγαίνουμε Αθήνα» λοιπόν, και αυτή την Τρίτη, και κάθε Τρίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο... Στην υγειά σας!

Πληροφορίες σχετικά με τo Επώνυμο Ελληνικό Κρασί / New Wines of Greece στο επίσημο πόρταλ www.newwinesofgreece.com


Για περισσότερες πληροφορίες:

New Wines of Greece                                                                                               
press@newwinesofgreece.com                                                                
Τηλ: +30 210 322 6057


30 Οκτωβρίου 2012 

-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ