Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσκυνητές από την Μαλεσσίνα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό και στο Κέντρο Νεότητας - 22 Μαρτίου 2012

Πλήθος πιστών προσέρχονται καθημερινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γεροντίσσης η οποία φιλοξενείται από την Παρασκευή στην Μητρόπολή μας.

Σήμερα μεταξύ των προσκυνητών προσήλθαν και 100 περίπου πιστοί από την Μαλεσσίνα συνοδευόμενοι από τον εφημέριό τους π. Αθανάσιο Λατσούδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Οπουντίων και Μαλεσσίνας, ο οποίος τέλεσε Ιερά Παράκληση και έψαλαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσσίνας.

Μετά την Παράκληση οι προσκυνητές μετέβησαν στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως όπου προσκύνησαν στο ιερό Παρεκκλήσιο του αγίου Εφραίμ και ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.

Ακολούθως στην μεγάλη αίθουσα ο Σεβασμιώτατος τους μίλησε για το ιστορικό ανεγέρσεως του Κέντρου Νεότητος το οποίο οικοδόμησε η ευλάβεια των πιστών και τόνισε την προσφορά του στον τόπο και ιδιαίτερα στην νεολαία.

Τέλος ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ